Ali İsmail Korkmaz öldüresiye dövüldüğü sokakta anıldı

Gezi direnişi sırasında 2 Haziran 2013’te Eskişehir’de polis ve eli sopalı esnaf tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, dün öldüresiye dövüldüğü Sanayi Sokak’ta anıldı.

Yayınlanma: 02.06.2018 - 17:53
Abone Ol google-news
<video:988302>

Ali İsmail Yaşam Ödülü, bu yıl HDP İstanbul Milletvekili adayı Ahmet Şık ve Afrin harekatına yönelik yayınladıkları “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı bildiri nedeniyle gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği (TTB) merkez Konseyi üyelerine verildi. 

Ali İsmail Korkmaz’ın öldüresiye dövüldüğü Sanayi Sokak’ta düzenlene basın açıklamasına anne Emel Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz, Ali İsmail Yaşam Ödülü’nün bu yılki sahipleri HDP İstanbul Milletvekili adayı Ahmet Şık, TTB Merkez Konseyi Üyeleri, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Rabia Akman ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı. Eğitim- Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Ali İsmail’in unutmayacaklarını söyledi. DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz ise Ali İsmail’e sözleri olduğunu belirterek, daha bir Türkiye için mücadelelerinin süreceğini söyledi. Konuşmaların ardından katılımcılar Ali İsmail’in dövüldüğü yere fotoğraflarını ve karanfiller bıraktı.

Anne Emel Korkmaz’ın gözyaşları

En son konuşmayı yapan anne Emel Korkmaz, “Olaydan sonra geçen yıl ilk kez bu sokağa girdim. Buraya gelmeden önce sokağın sapa bir yerde olduğunu düşünüyordum. Sokak şehrin tam orta yerindeymiş. 5 yıl önce evladım burada katledildi. Ona sahip çıktığınız için, unutmadığınız, unutturmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu .Anne Korkmaz etkinliğe katılanlara sarılarak gözyaşı döktü. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler