Ali İsmail Korkmaz yaşıyor...

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de 2 Haziran 2013 gecesi polis ve eli sopalı esnaf tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve 38 günlük yaşam mücadelesini ardından 10 Temmuz 2013’te yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, bugün Eskişehir’de anıldı. Sanayi Sokak’ta Ali İsmail’in öldüresiye dövüldüğü yerde basın açıklaması yapıldı, karanfiller bırakıldı.

Yayınlanma: 02.06.2018 - 21:08
Abone Ol google-news
<video:988307>
Ali İsmail Korkmaz’ın öldüresiye dövüldüğü Sanayi Sokak’ta düzenlene basın açıklamasına anne Emel Korkmaz,  ağabeyi Gürkan Korkmaz,  Ali İsmail Yaşam Ödülü’nün bu yılki sahipleri HDP İstanbul Milletvekili adayı Ahmet Şık, TTB  Merkez Konseyi Üyeleri, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Rabia Akman ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı. Katılımcılar, “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür” ve “Ali İsmail Korkmaz onurumuzdur” sloganları attı. Eğitim- Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Ali İsmail’in unutmayacaklarını söyledi. DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz ise Ali İsmail’e sözleri olduğunu belirterek, daha bir Türkiye için mücadelelerinin süreceğini söyledi. Ayaz, “Bundan 5 yıl önce gençler emekçilerle, Türkiye’deki bütün insanlarla özgür, eşit, insanca yaşanacak bir Türkiye özlemiyle, adalet özlemiyle sokaklara çıktılar. Mesele 4 ağaç meselesi değildi. Mesele insanca yaşamak, özgürlük meselesiydi. Gençlerin kendini ifade etme meselesiydi. Buna tahammül edemeyenler büyük bir baskıyla, büyük bir şiddetle onlarca genci sakatladılar, gençlerimizi öldürdüler. Ali İsmail’in özlemi de adaletli bir Türkiye özlemiydi” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılar Ali İsmail’in dövüldüğü yere fotoğraflarını ve karanfiller bıraktı.  
 
Anne Emel Korkmaz’ın gözyaşları 
 
En son konuşmayı yapan anne Emel Korkmaz, “Olaydan sonra geçen yıl ilk kez bu sokağa girdim. Buraya gelmeden önce sokağın sapa bir yerde olduğunu düşünüyordum. Sokak şehrin tam orta yerindeymiş. 5 yıl önce evladım burada katledildi.  O kadar çok canım yandı ki, herkesin ortasında bu şekilde darp edilmesi. Kabullenemiyorum, hazmedemiyorum. Ali’mi yaşattığınız için, onu unutmadığınız için teşekkür ederim” dedi. Anne Korkmaz etkinliğe katılanlara sarılarak gözyaşı döktü.  
 
Ali öğrencilerinin karnelerini hazırlıyor olacaktı 
 
Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri ise bu yıl HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve TBB Merkez Konseyi Üyeleri’ne verildi. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’ndeki törende anne Emel Korkmaz, gözyaşlarını tutamadı. Anne Korkmaz,  “Hepinize çok teşekkür ediyorum Ali İsmail’i yaşattığınız için, onun anısına bugün burada olduğunuz için. İnanın konuşacak o kadar çok şey var ki ama boğazım düğümleniyor. Ali buraya öğrenci olarak geldi. Hayatta kalsaydı öğrencilerinin karnelerini hazırlıyor olacaktı ama malesef katiller tarafından elimizden alındı. Ama yine de Ali İsmail sadece bedenen aramızda değil. Ali İsmail’in ruhu burada aramızda. O yüzlerce, binlerce gencin yüreğinde yaşıyor. Binlerce annenin babanın evladı olarak evinde onu biliyorum” dedi. Anne Korkmaz’ın konuşması sırasında salonda bulunanlar da gözyaşlarını tutamadı. Ali İsmail’in ağabeyi Gürkan Korkmaz da “Hepinize teşekkür ediyoruz. Aradan 5 yıl geçti ve Ali İsmail’i unutmadınız, unutturmadığınız ve Ali İsmail yaşıyor. Bunu her geçen gün görüyoruz” diye konuştu. Anne Korkmaz daha sonra HDP İstanbul Milletvekili adayı Ahmet Şık’a ödülünü verdi. Anne Korkmaz’a sarılan Şık duygusal anlar yaşadı.   CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr Gaye Usluer de  TTB adına ödülü TTB Merkez Konseyi üyesi Prof. Dr Sinan Adıyaman'a verdi.  
 
Şık: Biliyoruz emri sen verdin ama hükmü halk verecek 
 
 Ahmet Şık, “içimden geçenleri aktaracak sözcüklerin tümü kifayetsiz kalıyor.  Halkın hekimleriyle birlikte Ali İsmail kardeşimin adına verilmiş bir ödülü Emel annemizin elinden aldım çok teşekkür ediyorum. Sinevizyonu izlerken herkes gibi ben de duygulandım. Çok öfkelendim ama en çok da umutlandım. Öfkelendim çünkü 5 yıl önce bir sokakta devletin resmi faşistleriyle sivil faşistleri düşlerinde özgür dünya hayali kuran, düşlerinde kurduğu özgür dünyanın hayali gülüşüne yansıyan Ali İsmail kardeşimizi döverek öldürdüler. Bakın basit bir şey değil döverek öldürdüler” dedi. Anne Korkmaz'a dönerek “çok özür diliyorum” diyen Şık, “Kimsenin acısını deşmek istemiyorum aksine öfkelenmeniz için söylüyorum. Bugün Emel anne dedi ki ‘ben buraya ilk geldiğimde bu sokağa girdiğimde çok şaşırdım, sapa bir yer sanmıştım’ dedi. Emel annenin dediği gibi sapa bir yerde değil, ortalık bir yerde oldu. Evet her şey herkesin gözü önünde oldu bu ülkede. Hala da olmaya devam ediyor. Ve bunların sorumlusu suçu da itiraf etti dedi ki ‘emri ben verdim’. Biliyoruz emri sen verdin ama sen de bil ki hükmü halk verecek” diye konuştu. “Bu gazeteci olarak aldığım son ödül" diyen Ahmet Şık, “ Ve benim için çok ayrı da bir anlamı var. Ödüle değer bulunduğumda o zaman kendimi gazeteci diye tanımlıyordum. Şimdi farklı bir mecra seçtim. Bu karışıklık için özür diliyorum sizlerden. Teşekkür ediyorum tekrar” dedi.
 
Adıyaman : TTB’nin başına ‘bu kahrolsun faşizm’ dediği için geldi
 
TTB adına ödülü alan TTB Merkez Konseyi üyesi Prof. Dr Sinan Adıyaman ise şunları söyledi:  “bu onuru bize verdiğiniz için tüm arkadaşlarım adına, burada olan ve olmayan tüm arkadaşlarım adına şükranlarımı iletmek istiyorum hepinize. Bir de  kısa bir şey söylemek istiyorum. Bu Türk Tabipleri Birliği’nin başına niye geldi diye.Türk Tabipleri Birliği, 15 yıl önce konulan Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ne hayır dediği için, her yerde eleştirdiği için başına geldi. Çünkü Sağlıkta Dönüşüm Projesi hastaya müşteri, hastanelere de iş yeri gözüyle bakan bir sistem. Buna hayır dediği için geldi. Dilovası’nda hava kirliliğinin kanser oranını arttırdığını ortaya çıkartan, şu anda tutuklu olarak cezaevinde bulunan Prof.Dr Onur Hamzaoğlu’na sahip çıktığı için geldi . Onur’a buradan selam söylüyorum. 400’e yakın hekim arkadaşımızhaksız hukuksuz olarak hiçbir gerekçe gösterilmeden işe başlatılmadı ve biz bunların arkasında durduğumuz için geldi. Şehir Hastaneleri diye bir garabet var, özel kamu ortaklığı. Gazeteci, öğrenci, doktor bütün demokrat insanlar adına bu ödülü alıyorum. Çok teşekkür ediyorum. Sinevizyondan çok etkilendim. Bir şey söylemek istiyorum. TTB’nin başına ‘bu kahrolsun faşizm’ dediği için geldi. Çünkü faşizmin olduğu yerde halk sağlığından bahsetmek mümkün değildir” dedi.   

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler