UBER’e tek hakim yetmedi

Taksicilerin UBER’e açtığı erişimin engellenmesi davası kasıma ertelendi. Davaya 3 hâkim bakacak.

Yayınlanma: 04.06.2018 - 22:47
Abone Ol google-news

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası ile Birleşik Taksiciler Derneği’nin, internet üzerinden ulaşım hizmeti veren UBER’e erişimin engellemesi ve haksız rekabetin tespiti için açılan davanın, bundan sonra tek hâkimle değil, üç kişilik hâkim heyeti ile birlikte görülmesine karar verildi. Heyet, davacıların tedbir talebi ile ilgili celse arasında karar oluşturacak. Mahkeme ayrıca UBER’e tedbir konulmasına yönelik bilirkişi raporunun hazırlanması için de bilirkişilere iki haftalık süre verdi. Dava, 7 Kasım’a ertelendi.

Öte yandan yaklaşık 15 bin UBER aracının bulunduğu İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’inin kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından UBER araçları hızla elden çıkarılıyor. İnternet üzerinden satış yapan sitelere, her gün birden fazla “acil” koduyla araç satımı için ilan veriliyor.

Oto galerilerde de durum aynı. İSTOÇ Oto Ticaret Merkezi’nde VIP araç satışı yapan İsmail Olgun, “Vatandaş kredi çekerek bu işe yatırım yaptı. Bu sıralar bize günde 20 - 25 adet VIP geri dönüyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler