Gülen'in sağ kolu açıkladı: Onlara isim takmıştı

35 yıl boyunca Fethullah Gülen’in sağ kolu olan Hüseyin Gülerce, hükümet yanlısı Star Gazetesi'nde bugün kaleme aldığı makalede çarpıcı detaylara yer verdi. Gülerce, Muharrem İnce'nin 'Erdoğan'ın Pensilvanya'ya gidip Gülen'den icazet aldığı' iddiasını çürütmek isterken ilginç bilgiler paylaştı.

Yayınlanma: 05.06.2018 - 12:05
Abone Ol google-news

<video:985012>

AKP ve cemaat arasındaki kavga başlamadan önce 35 yıl Gülen cemaatinde yer alan Gülerce, Muharrem İnce'nin iddiasını çürütmek için kaleme aldığı yazısında "Gülen’in Erdoğan’ı sevmesi, desteklemesi mümkün değildi. Çünkü kendisini “seçilmiş kurtarıcı”, “Beklenen Salih Zat” olarak görüyor ve yolundaki en büyük engelin Erdoğan olduğuna inanıyordu. Bu yüzden Erdoğan’a karşı büyük hazımsızlığı vardı" dedi.

"Ben şahidim" 

Yazısında "Ben şahidim" diyerek Gülen ile yakınlığını ortaya koyan Gülerce, şöyle devam etti: 

3 Kasım 2002 seçimlerinden bir-iki ay önceydi. Pensilvanya’da bana seçim havasının nasıl olduğunu sordu. Ben, AK Parti’nin tek başına iktidara geleceğini söyledim. Bozuldu, yüzü gerildi ve elini dizine vurarak; “Yanılıyorsun, yüzde 60 oy alsalar bile iktidarı ona vermezler” dedi…

Erdoğan’a da, Melih Gökçek’e de takıntısı vardı. Bir defasında “Erdoğan, Gökçek, ikisi de Türkiye’nin cins kafaları” dedi.

Erdoğan, Gülen’in kendisine olan kin ve nefretini daha sonraları açıkça gördü. Gülen Pensilvanya’da hastaneye kaldırılmıştı. Geçmiş olsun telefonunda Gülen, Erdoğan’a çok övücü sözler söylemişti. Ama Erdoğan daha sonra şunu öğrendi. Gülen telefonu kapatır kapatmaz yanındakilere Erdoğan’ın aleyhinde ağır sözler söylemişti… (Bunun şahitlerini bana ilk elden söyleyen oldu)

<haber-yatay:793513,791678,984993>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler