Tehditçi başkana ilk ceza Twitter'dan

Gaziantepspor Başkanı Hasan Şahin, Gaziantep mitinginde kulüp atkısını boynuna takan Akşener için “Bu atkıya seni kurban ederim” dedi. Twitter, Başkan Şahin'in hesabını askıya aldı.

Yayınlanma: 05.06.2018 - 13:49
Abone Ol google-news

İYİ Parti'nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'i açık açık ölümle tehdit eden Gaziantepspor Başkanı Hasan Şahin’e ait ‘@HasanSAHINN27’ isimli kullanıcı hesabı Twitter tarafından engellendi.

DURUMLARDA HESAP ASKIYA ALINIYOR

Twitter, kullanıcılar için güvenli ortam sağlamak amacıyla bazı durumlarda ‘kural ihlali’ yapan kullanıcıların hesaplarını askıya alabiliyor.

Askıya alınmanın genel sebepleri ise;

Spam: Askıya alınan hesapların çoğu spam nitelikli veya sadece sahte oldukları ve Twitter ve tüm kullanıcılar için güvenlik riskleri oluşturdukları için askıya alınmaktadır.

Tehlikede olan hesap güvenliği: Bir hesabın ele geçirildiğinden şüphelenilirse ele geçirme nedeniyle ortaya çıkan potansiyel kötü amaçlı etkinliği azaltmak için güvenceye alınana ve hesap sahibi erişimi yeniden sağlayana kadar hesap askıya alınabilir.

Taciz içeren Tweetler veya davranış: Kişinin taciz hakkındaki ‘Twitter kurallarını’ ihlal ettiği Twitter’a bildirilirse söz konusu hesap askıya alınabilir. Bir hesap başkalarına tehditler göndermek ya da başka hesapları taklit etmek gibi taciz içeren davranışlar içine girerse hesap geçici, bazı durumlarda kalıcı olarak da askıya alınabiliyor.

TWİTTER’DAN AÇIKLAMA
Twitter’ın ‘taciz ve tehdit’ içerikleriyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyor;

“Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz.

Diğer kişilere karşı şiddeti destekleyemez veya ırk, etnik köken, ulusal köken, cinsel yönelim, cinsiyet, cinsel kimlik, dini inanç, yaş, engellilik durumu ya da ciddi hastalığa dayanarak tehditlerde bulunamaz veya taciz edemezsiniz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler