CHP'nin tüm afiş ve bayraklarını söktüler

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’un neredeyse tüm caddelerine asılan CHP bayrak ve afişlerinin söküldüğünü belirterek CHP ve diğer muhalefet partilerine yönelik saldırıları kınadı.

Yayınlanma: 05.06.2018 - 20:37
Abone Ol google-news

Seçim sürecinin eşit, adil ve hakkaniyetli koşullarda gerçekleştirilmesi amacıyla İstanbul Valiliği, kaymakamlıklar, güvenlik güçleri ve tüm partilerin temsilcilerinin katıldığı toplantılar yapıldığı belirten  Canan Kaftancıoğlu İktidar partisi mensupları bu toplantılarda alınan hiçbir karara uymazken; muhalefet partilerine yönelik engellemelerin devam ettiği yönünde eleştiride bulundu.Kaftancıoğlunun mesajı şu şekilde:

''Seçim kampanyamız kapsamında İstanbul’un neredeyse tüm caddelerine astığımız bayraklar 4 Haziran Pazartesi gece yarısından sonra bulundukları yerlerden kesildi. Partimize yönelik sistematik bir biçimde gerçekleştirilen bu saldırıya yetkili kurumlar seyirci kaldı.

Seçim süreci şu an siyasi partiler arası bir yarış olmaktan çıkmıştır. Her partiye eşit mesafede olması gereken yetkili kurumlar bugün tek bir partinin, tek bir adamın muhalefete karşı kullandığı bir silaha dönüşmüş durumdadır. Devlet gücüyle, devlet olanaklarıyla iktidarını korumak isteyen mafyavari yöntemlere başvuran bir siyasi yapıyla karşı karşıyayız. Devletin tüm kaynaklarını kendi seçim kampanyası için kullanan iktidar sahipleri, muhalefetin sesini kısmak için kamu gücünü kullanmaktan da geri durmamaktadır. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil diğer muhalefet partileri de her gün benzer saldırılara maruz kalıyor. Bu böyle gitmeyecek.

Seçim sürecinin eşit, adil ve hakkaniyetli koşullarda gerçekleştirilmesi amacıyla İstanbul Valiliği, kaymakamlıklar, güvenlik güçleri ve tüm partilerin temsilcilerinin katıldığı toplantılar yapılmıştır. İktidar partisi mensupları bu toplantılarda alınan hiçbir karara uymazken; muhalefet partilerine yönelik engellemelerin devam ettiğini görüyoruz.

Muhalefet partilerinin bayraklarının kesilmesi yönünde kamu gücünü de kullanarak talimat verenleri son kez uyarmak istiyoruz: Seçim kampanyaları demokratik, adil ve eşit bir ortamda barış içerisinde gerçekleştirilmelidir. Partimize yönelik yapılan bu çirkin saldırıları şiddetle kınıyor; suçluların bir an önce yakalanmasını ve yargıya teslim edilmesini istiyoruz. Bu tarihten itibaren İstanbul’da partimize yönelik saldırıların devam etmesi halinde CHP örgütü olarak biz de kendi önlemlerimizi alacak ve misliyle karşılık vereceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dr. Canan Kaftancıoğlu
CHP İstanbul İl Başkanı''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler