Güvenpark saldırısıyla ilgili yeni gelişme: Savcı mütaalasını açıkladı

Ankara'da PKK tarafından düzenlen saldırıda 36 kişi yaşamını yitirmişti. 7'si tutuklu 55 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Yayınlanma: 05.06.2018 - 20:56
Abone Ol google-news



Ankara Güvenpark’ta, 13 Mart 2016’da PKK tarafından düzenlenen, 36 kişinin yaşamını yitirdiği, 344 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili, aralarında PKK'lilerin üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 7’si tutuklu, 55 sanığın yargılanmasına Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

4 SANIĞI 36 KİŞİNİN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU TUTTU

Savcı; sanıklardan Uğur Ayçil, Sebahattin Karakoç, Azamettin Karakoç, Semih Yürek ve Rıdvan Tekin hakkında ise ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep etti.

6 SANIĞIN ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Savcı, mütalaada Vehbi Karakoç, Baran Ergin, Hüsamettin Atar, Hamza Yılmaz, Seydi Ayçil, ve Gülsevim Kalay’ın ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 7,5 yıldan 15’er  yıla kadar, Neval Basut’un ise ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti. Savcı, firari 39 sanığın ise dosyasının ayrılmasını istedi. Duruşma 27 Eylül 2018’e ertelendi.  






Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon