Alkışçı Paşa'ya Kandil görevi

Malatya'daki TESK iftarında Muharrem İnce'yi, alaycı bir üslupla eleştiren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı alkışlayan 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel'in Kandil operasyonunu yöneteceği iddia edildi. Konuyu AKP'ye yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi köşesine taşıdı.

Yayınlanma: 06.06.2018 - 09:14
Abone Ol google-news

Operasyon kararını ve harekatın nasıl yapılacağını ayrıntıları ile anlatan AKP'ye yakın Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle;

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ”Kandil bizim için uzak bir hedef değil” dedi. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ”Kandil’e harekât an meselesi” diye konuştu.

 Bu açıklamalar üzerine, “Kandil’e askeri operasyon yapılıyor mu” sorusunun peşine düştüm.

"Türkiye içindeki Kandiller’ dediğimiz PKK kamplarına yönelik etkili operasyonlar yaptı. PKK’nın kış yapılanmasına izin verilmedi. PKK’nın bir takvimi var. Mart ayıyla birlikte kış yapılanmasını bitirip, teröristler Türkiye’nin içlerine sızmaya başlıyor. Tabii sadece terörist değil, Kandil’den gelen içimizdeki ‘Kandilciklerde’ hazırlanan EYP’ler ve mayınlar eylemlerde kullanılmak üzere Türkiye’nin içlerine taşınıyor. Etkili operasyonlar nedeniyle PKK’nın bu yıl içeriye EYP ve mayın sokamadığı söyleniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir görüşmemizde elini harita üzerinde gezdirip, “Bestler-Dereler bölgesini silahlı İHA’larla kontrol altına alıp, geçişlerine izin vermeyeceğiz” demişti. Soylu dediğini yaptı.

 HAREKÂT NASIL OLACAK?

 Biz Kandil operasyonu yapılacak mı diye tartışıyoruz ama güvenlik birimlerine göre Kandil operasyonu zaten başladı. Mart ayından itibaren içeriye 25-30 kilometre girildi. 11 üs bölgesi kuruldu, PKK’nın 16 kamp ve ikmal noktası imha edildi. Irak’ın içlerinde ise Kandil ile Suriye arasındaki irtibatı koparmak için çevreleme harekâtı sürüyor.

 Kandil ile PYD-YPG arasındaki bağı koparma adına PKK’nın Sincar’dan çıkarılması önemli bir adımdı. Kısmen gerçekleşti. Sincar’da, ABD’nin geçici bir üs kurduğu söyleniyor.

 Kandil konusunda, Irak-İran ve ABD ile temasların sürdüğü ve büyük bir askeri harekât planının olduğu söyleniyor. Kandil bir ucu İran’a uzanan büyük bir alan. PKK’nın 8-10 kampı var. Kandil’i almak kadar orayı elde tutmak da önemli olacak.

 Günlerce sürecek bombardıman ile Kandil’deki kampların, mühimmat depolarının imha edilmesi planlanıyor. Kandil yumuşatıldıktan sonra hava destekli kara harekâtının başlayacağı söyleniyor.

 TSK, Kandil operasyonuna sıfır hata ile hazırlanıyor. Örgüte sadece askeri değil, psikolojik olarak büyük bir darbe vurulmuş olacak. Böylece Kandil’e Türk bayrağının dikilmesi PKK ile mücadelede bir dönüm noktası olacak.

 Bu arada Muharrem İnce’ye üzüleceği bir haberim olacak. Kandil operasyonunu apoletlerini sökeceğini açıkladığı İsmail Metin Temel Paşa yönetecek."

Yazının tamamı için buraya tıklayınız


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler