Ketıl gözaltısında keşif kararı

Gazi Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki Birol T. ve 19 yaşındaki lise öğrenicisi Saadettin K. önceki gün mahallelerinde bulunan bir duvara, “Ketıldan gelen 1 mesaj vardır. HDP” yazıp kettle resmi çizdikleri sırada polis tarafından gözaltına alınmıştı. Mahkeme'duvarda keşif' kararı verdi.

Yayınlanma: 06.06.2018 - 16:21
Abone Ol google-news

Gazi Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki Birol T. ve 19 yaşındaki lise öğrenicisi Saadettin K. önceki gün mahallelerinde bulunan bir duvara, “Ketıldan gelen 1 mesaj vardır. HDP” yazıp kettle resmi çizdikleri sırada polis tarafından gözaltına alındı. Duvarda yer alan “YDG-H, HPG, PKK” yazılamalarının da Birol T. Ve Saadettin K.’nin yazdıkları öne sürüldü. Dün İstanbul 3 Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Birol T. ve Saadettin K. savunmalarında, “Ketıldan gelen 1 mesaj vardır. HDP” şeklindeki yazılamaları kendilerinin yazdığını aktararak, “Diğer yazılamalar bize ait değildir” dedi. Avukatları ise duvarda keşif yapılması durumunda duvardaki yazılamaların farklı tarihlerde başkaları tarafından yazıldığının orta çıkacağını söyledi. Mahkeme hakimi Birol T. Ve Saadettin K.’nin tutuklanmasına karar verdi.

‘Polis tutanağı doğru değil’

Saadettin K. hakimlikte yaptığı savunmasında polis tutanağında yazılan bilgilerin doğru olmadığını belirterek, “Söz konusu yazılar önceden yazılmıştı. Duvardaki ‘Umut’ yazısını ben yazdım. Umut HDP yazmak istedim. Benim yazdığım sadece ‘H’ harfiydi. Bu da HDP’nin H’sidir. Sonra vazgeçip yazmayı bıraktım. ‘Ketıldan gelen 1 mesaj vardır’ yazısını Birol yazdı. Hakkımdaki suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

‘Suçlamaları kabul etmiyorum’

Birol T. ise savunmasında, kettle resmini kendisinin çizdiğini ve ‘Ketıldan gelen 1 mesaj vardır. HDP’ yazılamasını da kendisinin yaptığını söyledi. Birol T. , “Diğer yazılamaları biz yazmadık. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

Fotoğraftaki yazılar farklı zamanlarda yazıldı’

Şüpheli avukatı Emre Karakaş ise müvekkillerinin duvar yazılamalarıyla bir alakalarının olmadığını belirterek, “Müvekkilim Saaddettin K. üniversite sınavına hazırlanmaktadır. Lise son sınıf öğrencisidir. Fotoğraftaki yazılar farklı zamanlarda yazılmıştır. Eğer renkli fotoğraf çekilebilmiş ya da keşif yapılmış olsaydı yazıların farklı zamanlarda yazıldığı, dolayısıyla müvekkiller tarafından yazılmadığı görülecekti” dedi.

Hakim şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir somut deliller bulunduğunu, şüphelilerin kaçma ihtimali, şüphelilerin tutuklama engelinin bulunmaması ve adli kontrol taleplerinin yeterli olmayacağını belirterek şüpphelilerin tutuklanmasına karar verdi.

‘Onarılması güç zararlar doğacak’

Avukat Emre Karakaş gazetemize yaptığı değerlendirme de şunları söyledi: “Her ne kadar yazılamaların çekilen fotoğraflarını mahkeme hakimine gösterip aradaki farkın gözle görülür seviyede olduğunu belirttik ise de mahkemece bu durum hiç bir şekilde göz önünde bulundurulmadı. Haksız ve hukuksuz bir karar verildi. Bu durum yargılamanın ilerleyen aşamasında bilirkişilerce tespit edilecektir. Bu tutuklama ne yazıkki üniversite sınavına girmek üzere hazırlanan müvekkilim şahsında ciddi ve onarılması güç zararlar doğacaktır.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler