Kılıçdaroğlu'nun avukatı cüppesini çıkararak mahkemeyi protesto etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesi ve yakınlarının Man Adası’ndaki bir şirkete para yolladığı iddiası üzerine, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı 1,5 milyon liralık manevi tazminat davasında karar açıklandı. Ancak duruşma hayli gergin geçti. Kılıçdaroğlu'nun avukatı mahkemeyi cüppesini çıkararak protesto etti.

Yayınlanma: 07.06.2018 - 17:26
Abone Ol google-news

Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları adına avukat Ferah Yıldız ile davalı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik katıldı. Duruşmanın başında mahkeme dosyaya yeni evraklar geldiğini açıkladı. Avukatlara bu evrakları oturumdan hemen önce verildiği tutanakta da yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çelik bu sırada mahkemeyi red etti.

<haber-yatay:991396>

Ancak mahkeme red gerekçenin yerinde olmadığını belirterek duruşmaya devam kararı verdi. Bu tutum ise avukat Çelik tarafından protesto edildi. Çelik'in duruşmadaki sözleri tutanağa şu şekilde geçirildi:

Mahkeme hakimi red prosedürünü uygulamamıştır. Keyfi biçimde haklı red gerekçelerimizi hukuka aykırı bir şekilde reddedilmiştir.  Bunun karşısında mahkeme yargıcını şikayet etmek üzere süre istedik. Ancak mahkeme hakimi bizi haklı çıkaracak şekilde tutum sergiledi. Gelen evrakları da incelelemiz için süre de vermedi. Hukuka aykırı  şekilde, ivedilikle karar vermeye yönelik yaklaşım sergilemesi nedeniyle yargılamayı protesto etmesi için cüppemizi çıkararak mahkeme salonunu terk ediyoruz..." dedi. 

Erdoğan'ın avukatları yargılamaya devam edilmesini istedi 

Çelik'in duruşmadan çıkmasından sonra Erdoğan'ın avukatı olan Yıldız, "Karşı taraf davayı kaybedeceğini en başından bildikleri için burayı siyaset meydanına çevirmişlerdir. Burası adalet hakkaniyetin subut bulacağı yerdir. Bu sebeple sözlü yargılamanın devamını talep ediyoruz " dedi.

Karar açıklandı

Kararı açıklayan mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına 197 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. Mahkeme bu kapsamda, 110 bin lira manevi tazminatın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 15 bin lira manevi tazminatın Ahmet Burak Erdoğan'a, 17 bin lira manevi tazminatın Ziya İlgen'e, 25 bin lira manevi tazminatın Mustafa Erdoğan'a, 20 bin lira manevi tazminatın Osman Ketenci'ye ve 10 bin lira manevi tazminatın da Mustafa Gündoğan'a 28 Kasım 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalı Kılıçdaroğlu'ndan alınarak taraflara ödenmesine karar verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler