Erdoğan'ın yeni projesi: 'Millet Kıraathanesi'

Hatay'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, güçlü Türkiye için Avrupa'da ve dünyanın diğer bölgelerinde yaşayan tüm vatandaşları oy kullanmaya davet etti. Erdoğan ayrıca, millet bahçelerinin ardından 'Millet Kıraathanesi' açacaklarını da söyledi.

Yayınlanma: 07.06.2018 - 21:22
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğanson projesini açıkladı. Türkiye genelinde 'millet kıraathaneleri' kurulacağını söyleyen Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye de seslenerek, "Bay Muharrem çalmayacaksın ha! İnce ince götürmeyeceksin. Bay İnce yanlış anlayabilir, iskambil oyunları oynanıyor sanabilir. Burası kitaplarla dayalı döşeli kütüphane, içinde de çayı, keki, kahvesi olacak" dedi. 

Seçim çalışmalarına devam eden Erdoğan'ın Hatay mitinginde yaptığı açıklamaların öne çıkan bölümleri şöyle: 

-Hatay'a bakınca hoşgörü ve dayanışmayla beraber vefayı görüyoruz. Hatay'dan öyle bir ses verelim ki, sınırın ötesinden duyulsun.

Ülkemizin farklı şehirlerine yaptığımız gibi Hatay'da da eski stadyumu Millet Bahçesine çevireceğiz.

-Güçlü Türkiye için, Avrupa'da ve dünyanın diğer bölgelerinde yaşayan tüm vatandaşlarımızı oylarını kullanmaya davet ediyorum.

“MİLLET KIRAATHANESİ KURACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet kıraathaneleri kuracağız. Şimdi bunu tabii Bay İnce yanlış anlayabilir. Millet kıraathanesi deyince, iskambil oyunlarının oynandığı yer anlayabilir. Bay Muharrem, öyle değil, burası tamamen kitaplarla dayalı döşeli kütüphane ve içeride keki, çayı, kahvesi olacak ve burada gençlerimiz, yaşlılarımız gelecek ve kitabını alıp okuyacak.” dedi.

Erdoğan, “Bay Muharrem, 24 Haziran’da sen bu seçimi kaybedersen ne yapacaksın onu söyle? Bırakıp gidecek misin onu söyle? Bay Kemal yapmadı, sen de onun talebesisin, senin yapacağına da biz güvenmiyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Bay Muharrem’in, Bay Kemal’in ağzından terörle mücadeleyi duydunuz mu? Zaten seçim bildirgelerinde de terörle mücadeleye yönelik bir şey bulamazsınız.”

Erdoğan, “CHP’nin genel başkanlık yarışını kaybetmiş şahıs, hiç yüzü kızarmadan ülkeyi yönetmeye talip oluyor. CHP delegelerinin genel başkanlık için bile yeterli görmediği bir şahsı ‘gel buraya Muharrem, gel bakalım Muharrem’ diyerek cumhurbaşkanlığına aday gösteriyor. Siyasi kariyerinde tek bir başarısı, tek bir becerisi, milletin faydasına tek bir dikili ağacı dahi olmayan birinden Türkiye’yi yönetmesini bekleyebilir miyiz?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eli kanlı caniler için kullanmadığınız, kullanamadığınız ifadeleri Afrin’i terörden temizleyen kahramanlar için kullanıyorsunuz. Bu ne edep dışılıktır” dedi.

"Ferhat nasıl Şirin için dağları deldi, biz de halkımız için dağları deliyoruz"

-Toplam maliyeti 750 milyon lira olan Dörtyol-Hassa yolu çalışmaları devam ediyor. Hataylı kardeşlerimiz için Amanosları deliyoruz., tünel açıyoruz. Ferhat nasıl Şirin için dağları deldi, biz de halkımız için dağları deliyoruz.

Hatay havalimanına bir terminal binası kazandırdık. Hatay'ın su hasretini bitirdik, 4 baraj ve 2 gölet daha inşa ediyoruz. 1974'te yapılan Tahtakörü Barajı'nı yükselterek su kapasitesini yükselttik.

-Bay Muharrem, 24 Haziran'da sen bu seçimi kaybedersen ne yapacaksın onu söyle? Bırakıp gidecek misin onu söyle? Bay Kemal yapmadı, sen de onun talebesisin, senin yapacağına da biz güvenmiyoruz.

Bay Muharrem'in, Bay Kemal'in ağzından terörle mücadeleyi duydunuz mu? Zaten seçim bildirgelerinde de terörle mücadeleye yönelik bir şey bulamazsınız.

-CHP'nin genel başkanlık yarışını kaybetmiş şahıs, hiç yüzü kızarmadan ülkeyi yönetmeye talip oluyor.

-Kaynak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni satacakmış! Zavallıu bunlar!

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon