İtaat etmek mayamızda yok

Cumhuriyet Cuma6tesi'de bu hafta neler var?

Yayınlanma: 08.06.2018 - 12:07
Abone Ol google-news

Altı yıl Baba Zula’nın solistliğini yaptıktan sonra müzik kariyerine tek başına devam eden Melike Şahin ile yeni şarkısı “Sevmek Suçsa Suçluyum” vesilesiyle Dilek Şen buluştu. Ödüllü yönetmen Tony Gatlif’in çektiği klibinde kadın dayanışmasına yer veren Şahin, itaatin kadınların mayasında olmadığına inanıyor: “Kadınların yan yana durmasını önemsiyorum. Bana umut veren tek şey bu”. Kadın şarkıcı, kadın müzisyen gibi ayrımların yapılmaması gerektiğini düşünse de erkek egemen sektörde kendine yer bulmanın zor olduğunu söylüyor: “Lafa gelince herkes kadın haklarını savunur, icraat kısmı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim”.

 Nasılsa Trump destekçisiydi, nasılsa Roseanne Barr iktidarın paspasında oturduğu için yapacağı herhangi bir densizliğin de bir bedeli olmayacaktı. Destekçisi olduğu Başkan Trump Barr’ın arkasında duracaktı. Durmadı. Roseanne’in dönüşü gibi çöküşü de hızlı oldu. Elif Key yazdı.

 Ünsal Ünlü her sabah saat tam 9’da “Patron kızar mı?” diye düşünmeden yayına çıkıyor. Gazetecilik yapmaktan başka arzusu, doğruları söylemekten başka bir iddiası yok. Yekta Kopan, Ünsal Ünlü ile konuştu: “Umutsuzluğun zamanı değil”.

 Pera Müzesi’nin yeni başlayan film programı Kumsalda, şehirden kaçamayanlar için deniz kenarı hayalleri kurduruyor. Güliz Atsız Noyan, programdan bir seçki hazırladı. Artemis Günebakanlı ise Documentarist’in programını tanıttı.

 Betona gömülmüş bir halde yaşadığımız İstanbul’da bir avuç toprak bile çok şey vaat ediyor. Salt Beyoğlu’nda yeniden açılan Kış Bahçesi, şehrin kalabalığı içinde nefes aldırıyor.

 Güzel sokakları, renkli kapıları ve evleriyle Kuzguncuk, artık gelin ve damatlar için cazip bir fon. Durmadan poz veren bir model gibi yaşayan Kuzguncuk’u Burak Kuru gezdi.

 Zararsız görünen plastiklerin bile çocuklar üzerinde olumsuz etkisi var. Nasıl korunacağız, çocuklarımızı nasıl koruyacağız? Bülent Şık yazdı.

 Mahir Ünsal Eriş’in kaleminden Türk müziğinin Bach’ı Tanburi Cemil Bey...

 Haftanın konserleri, oyunları, sergileri, buluşmaları ve haftanın Instagram hesabı...

Cumartesi günü Cumhuriyet ile birlikte... Cuma6tesi’de...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon