Kamu binalarına asılan Erdoğan pankartları indirilecek

Muğla’nın Ortaca ve Datça’da ilçelerinde kamu binalarına asılan Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a ait posterler indirilecek.

Yayınlanma: 11.06.2018 - 11:21
Abone Ol google-news

CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya’nın geçen hafta Kaymakamlığa başvurarak hastane binasına asılan dev Erdoğan posterinin indirilmesini istemesinden sonra bir skandal da Datça’da patlak verdi.

Datça Devlet Hastanesi’ne asılan bir başka dev Erdoğan posterine tepki gösteren CHP İlçe Örgütü Başkan Yardımcısı Avukat Ali Kurt aracılığıyla İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Başvuruda, “İlçe Seçim Kurulu’nun 21 Mayıs 2018 tarihinde aldığı karara göre, kamu binalarına adaylara ve partilere ait afiş ve pankart asılamayacağı” anımsatılarak, hastane binasına asılan afişin kaldırılması ve sorumluların cezalandırılması istendi.

Datça İlçe Seçim Kurulu Başkanı Selçuk Dursun, CHP’nin başvurusunu gereği yerine getirilmek üzere Datça Kaymakamlığına gönderdi. Bilgi için CHP’ye de gönderilen Selçuk Dursun imzalı yazıda, “Mezkur yasanın 61 ve 64. Maddeleri kapsamında belirtilen ihlalin varlığının tesbiti ve varsa ihlalin ortadan kaldırılması ve yine varsa masrafların ilgililere ödettirilmesi” istendi. Posterin kaldırılması konusunda belediye amir ve zabıtalarından yardımın alınabileceğini anımsatan Dursun, neticeden bilgi verilmesini talep etti.

CHP adına başvuruyu takip eden Avukat Ali Kurt, Kaymakamlığın İlçe Seçim Kurulu’na gönderdiği yanıtta, “Biz bunun propaganda niteliği taşıdığını düşünmüyoruz. Lütfen kararınızı yeniden değerlendiriniz” talebinde bulunduğuna ilişkin blgi aldığını söyledi. Kurt, pankartın asılı olduğu hastane yetkililerinin de “bize bunu asma talimatı Muğla Valiliği’nden geldi. Onlar aksi bir yazı göndermedikçe kaldıramayız” dediklerini aktardı.

Kurt, yaşanan bu gelişmeler üzerine İlçe Seçim Kurulu’nun konuyla ilgili bir dosya oluşturduğunu ve bunu Yüksek Seçim Kurulu’na göndereceğini söyledi.

CHP’nin başvurusu üzerine Ayşegül Türel başkanlığında toplanan Ortaca İlçe Seçim Kurulu, “Yeni Devlet Hastanesi’nde asılı bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait afişin seçim yasakları kapsamında olduğuna” karar vererek, pankartın kaldırılması için aldığı karar yazısını, gereği yapılmak üzere Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdi.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, “Devlet imkanlarının fütursuzca kullanıldığı bir dönemde, bunları kayıt altına almak ve mahkum etmek temel yurttaşlık görevimizdir. İlçe Seçim Kurulu kararlarına rağmen pankartların hala kaldırılmaması, korkudan görevini yerine getirmeyen kamu görevlilerini de zor durumda bırakmaktadır” dedi.

Datça Kaymakamı Vehbi Batur ile Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, konuyla ilgili açıklama yapmadı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler