CHP liderinden avukatına talimat: ‘Soylu’nun kişiliği gözeterek 5 paralık dava aç’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini “kaybettiği tazminat davalarının paralarını CHP’li Beşiktaş ve Ataşehir belediyelerinden almakla” itham eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu mahkemeye verdi. “Davalının kişiliğini gözeterek 5 paralık dava açılması talimatını verdiği” vurgusu yapılan dilekçede, Soylu’nun 5 kuruşluk manevi tazminata mahkum edilmesi istendi.

Yayınlanma: 11.06.2018 - 15:03
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının, Man Adası’na para transferi yaptıklarına dair iddiaları nedeniyle açtığı davada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplam 197 bin lira tazminata mahkum edilmesine ilişkin, “Yine çaktı biliyorsunuz. Rahatlamıştır şimdi. Bu Kılıçdaroğlu bu paraları nereden bulup ödüyor? Herkese mahkeme… Eskiden rahat ödüyordu biliyor musunuz? Size bir tüyo vereyim mi, yine zıplatayım mı onu? Eskiden rahat ödüyor. Ataşehir, Beşiktaş belediyeleri varken ‘Gelsin paralar’ diyordu. El altından arka kapıdan… Şimdi bu paraların nasıl ödeneceğinin peşine düşmeyen namerttir” açıklamasını yaptı.

Savcılığa şikayet, mahkemeye dava

Bu açıklama üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bakan Soylu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soylu hakkında hakaret ve iftira suçlarından soruşturma açılmasını isteyen Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, ayrıca Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Soylu aleyhinde 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtı. Dilekçede, tazminat kararının trajı en yüksek gazetede yayımlanması da talep edildi.

‘Erdoğan’a yaranma duygusu’

Soylu’nun; Kılıçdaroğlu’nu usulsüz bir şekilde Beşiktaş ve Ataşehir Belediyelerinden para isteyip bu paraları aldığını iddia ettiği anımsatılan dilekçede, bu iddiaların hakaret ve iftira olduğu vurgulandı. Dilekçede, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine bugüne kadar açılmış davaların ezici çoğunluğu CHP lideri lehine sonuçlandığı belirtilerek, şu değerlendirme yapıldı:

“Üstelik, toplamda kaybedilip kesinleşmiş dava sayısı 3-4'ü geçmemiştir. Dahası, Genel Başkanımızla ilgili açılmış davalardan kaynaklı tüm ödeme ve giderler bizzat Genel Başkan tarafından karşılanmıştır. Anlaşılan odur ki Süleyman Soylu isimli şahıs; bir zamanlar en ağır yolsuzlukla suçladığı AKP'yi, CHP ile karıştırmakta ya da karıştırmak istemektedir! Oysa CHP’nin, AKP olmadığını, AKP Genel Başkanı ile CHP Genel Başkanının benzeştirilemeyeceğini bilmesi ve algılayabilmesi gerekmektedir! Ne var ki davalının, suçluluk ve yaranma duyguları altında ezildiğini ve bundan ötürü ahlaktan yoksun iftiraları kamuoyunun önüne taşıdığını biliyoruz! Ancak ne olursa olsun davalı tarafından dile getirilen iftiraların eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında görülme şansı bulunmamaktadır! Davalı, eleştiride bulunma amacıyla hareket etmemiştir. Davalı açıkça ve bilinçli bir şekilde vekil edeni kişilik değerlerini hedef almıştır. Davalının, hakaret ve iftiralarının hoş görülebilme olasılığı bulunmamaktadır.”

Erdoğan’a dediği sözler dilekçede

Dilekçede, Soylu’nun AKP’ye katılmadan önce Erdoğan aleyhinde kullandığı “evindekilerin yüzüne nasıl bakıyor...”, “Paçalarından yolsuzluk akıyor”, “Yolsuzluklarla mücadele edeceğim diyen hükümet, Türkiye'yi yolsuzluk çukuru içine batırdı” şeklindeki sözler de anımsatılarak, “Anlaşılan odur ki davalı, geçmişte söylemiş olduğu bu sözlerden ötürü kendini affettirmek ve yaranmak güdüsü ile vekil edene saldırmaya çalışmaktadır” denildi.

‘5 paralık kişilik’

Davalının dava konusu sözlerinin tamamen hakaret ve iftira kapsamlı olduğu vurgulanan dilekçede, “Yeri gelmişken Sayın Genel Başkan; özellikle davalının kişiliğini gözeterek 5 paralık dava açılması talimatını verdiğinden eldeki davada da 5 Kuruşluk dava açılması yoluna gidildiğini belirtmemiz gerekmektedir” ifadesi kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler