Erdoğan'dan 'Bedelli' için önemli açıklama

Başbakan Erdoğan bedelli askerlikle ilgili "Şu an yok ama ileride olabilir" diyerek yeşil ışık yaktı.

Yayınlanma: 28.07.2014 - 12:24
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bedelli askerlik gündemimizde şu anda yok. Daha sonra bu gündeme girebilir mi? Girebilir." diyerek bedelli bekleyenleri umutlandırdı.

Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınındaki "İskele Sancak" programında, gazeteci Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı.

<video:99479>

"GÜNDEMİMİZE GİREBİLİR"

Erdoğan, bedelli askerlik konusunda yöneltilen bir soruya karşılık, şunları kaydetti:

"Bedelli askerlik gündemimizde şu anda yok. Daha sonra bu gündeme girebilir mi? Girebilir. Bedelli askerlik noktasında 800 bin civarında olduğu söyleniyor. Bu konuyla ilgili olarak tabii Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığımız çalışma yapabilir, bu çalışmalardan sonra yeniden 'böyle bir adım atalım' denirse bu konuda hükümetimiz ben inanıyorum ki çalışmayı yapar ve o çalışmadan sonra atılması gerekiyorsa böyle bir adım atılabilir."

BAYRAM UYARISI

Vatandaşların Ramazan Bayramı'nı da tebrik eden Erdoğan, "Gazze'deki kardeşlerimizi, Filistinli kardeşlerimizi, şu anda zindanlarda olan kardeşlerimizi, Suriye'deki kardeşlerimizi, Irak'taki kardeşlerimizi dualarında unutmasınlar, Arakan'daki, Patani'deki kardeşlerimizi dualarında unutmasınlar ve bütün bu dualarla birlikte bizi de tabii dualarında unutmasınlar. Biz de kendilerinin inşallah dualarımızda yanlarında olacağız" dedi.

Bayramın tüm millet ve İslam alemi için barışa, hayırlara ve insanlık için yeni bir dönemin başlangıcına vesile olması dileğini dile getiren Erdoğan, "Filistin'de, Suriye'de ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, milletime saygı ve sevgilerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan ayrıca, bayram nedeniyle kara yoluyla seyahate çıkan vatandaşları da trafik kurallarına uymaları konusunda uyararak, "Trafik kurallarına uymak suretiyle eğer kara yollarında bu yolculukları yaparlarsa, yakınlarına ve bizlere üzüntü vermemiş olurlar" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler