Bu sefer CHP dava açtı: İnce Erdoğan'dan tazminat istiyor

İnce, kendisini Pensilvanya’dan icazet almakla suçlayan Erdoğan aleyhine 100 bin TL, Kılıçdaroğlu ise Bakan Soylu aleyhine 5 kuruşluk manevi tazminat davaları açtı.

Yayınlanma: 11.06.2018 - 23:27
Abone Ol google-news

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendisini Pensilvanya’dan icazet almakla suçlayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan aleyhinde 100 bin TL’lik tazminat davası açtı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise kendisini “kaybettiği tazminat davalarının paralarını CHP’li Beşiktaş ve Ataşehir belediyelerinden almakla” itham eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu mahkemeye verdi. “Davalının kişiliğini gözeterek 5 paralık dava açılması talimatını verdiği” vurgusu yapılan dilekçede, Soylu’nun 5 kuruşluk manevi tazminata mahkum edilmesi istendi.

İçişleri Bakanı Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının, Man Adası’na para transferi yaptıklarına dair iddiaları nedeniyle açtığı davada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplam 197 bin lira tazminata mahkum edilmesine ilişkin, “Yine çaktı biliyorsunuz. Rahatlamıştır şimdi. Bu Kılıçdaroğlu bu paraları nereden bulup ödüyor? Herkese mahkeme… Eskiden rahat ödüyordu biliyor musunuz? Size bir tüyo vereyim mi, yine zıplatayım mı onu? Eskiden rahat ödüyor. Ataşehir, Beşiktaş belediyeleri varken ‘Gelsin paralar’ diyordu. El altından arka kapıdan… Şimdi bu paraların nasıl ödeneceğinin peşine düşmeyen namerttir” açıklamasını yaptı.

Bu açıklama üzerine Kılıçdaroğlu, Bakan Soylu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soylu hakkında hakaret ve iftira suçlarından soruşturma açılmasını isteyen Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, ayrıca Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Soylu aleyhinde 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtı. Dilekçede, tazminat kararının trajı en yüksek gazetede yayımlanması da talep edildi.

Dilekçede, Soylu’nun AKP’ye katılmadan önce Erdoğan aleyhinde kullandığı “Evindekilerin yüzüne nasıl bakıyor...”, “Paçalarından yolsuzluk akıyor”, “Yolsuzluklarla mücadele edeceğim diyen hükümet, Türkiye’yi yolsuzluk çukuru içine batırdı” şeklindeki sözler de anımsatılarak, “Anlaşılan odur ki davalı, geçmişte söylemiş olduğu bu sözlerden ötürü kendini affettirmek ve yaranmak güdüsü ile vekil edene saldırmaya çalışmaktadır” denildi.

İnce’den suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri mitingi sırasında “Bay Muharrem sen bu seçimlerden birinci çıkmazsan bu işi bırakmaya hazır mısın? Görelim Bakalım.. Sen bırakmazsın. Siz icazeti aynı yerden alıyorsunuz, Pensilvanya” şeklinde ağır ifadeler kullanmıştı. İnce’nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek, bu ifadelerin, iftira niteliğinde, ağır hakaret ve ifadeler barındırması nedeniyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde, 100 bin liralık tazminat davası açtı. Yapılan haksız saldırının tesbiti ile mahkeme kararının en yüksek trajlı 5 gazetede yayımlanmasını isteyen İnce’nin avukatı Çiçek, ayrıca Erdoğan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler