İnce'nin mitingine katılanları tehdit eden müdür yardımcısına protesto

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Kadıköy'de düzenlediği mitinge katılanlara küfür edip, tehdit savuran İstanbul Tuzla Evliya Çelebi Ortaokul Müdür Yardımcısı Aydın Şen, görev yaptığı okul önünde CHP'liler tarafından protesto edildi.

Yayınlanma: 12.06.2018 - 13:24
İnce'nin mitingine katılanları tehdit eden müdür yardımcısına protesto
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri, Tuzla Evliya Çelebi Ortaokulu'nda müdür yardımcılığı görevinde bulunan ve sosyal medya hesabından “15 Temmuz’da elimiz de, belimiz de boştu. Bu sefer elimiz de, belimiz de boş olmayacak” yazan öğretmeni protesto için, görev yaptığı okulun önünde bugün toplandı.

<haber-dikey:994388>

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Anadolu Ajansı ve TRT gelmemesine karşılık, polislerin eylemcileri videoya çekmesine tepki gösterdi.  Tekin, “vergisini ödediğimiz TRT gelip de bizim eylemimizi çekmiyor, güvenlik güçleri çekiyor. Biz TRT'yi beklerken karşımıza polis kamerası çıktı. Merak ediyorum, güvenlik güçlerimiz AKP'li vekillerin tüm çalışma ve eylemlerini de böyle çekiyorlar mı?” dedi. 

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre Tekin'in dışında, CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Barış Yarkadaş ile, CHP Milletvekili adayları ile CHP Tuzla ilçe teşkilatının katıldığı protesto gösterisinde, sosyal medyada söz konusu mesajı paylaşan Evliya Çelebi Ortaokulu Müdür Yardımcısı Aydın Şen'in istifası da istendi.

Muharrem İnce aleyhine konuşulan toplantılara katılıp alkış tutan general, yine İnce'yi eleştiren Danıştay üyesi ve nefret mesajları paylaşan TİKA Başkanı'nı da eleştiren Gürsel Tekin, bürokratların ve yargı mensuplarının bu tip tutumlar içine girmesini ise “terfi beklentisiyle” açıkladı. Tekin, “Bu hokkabazların böyle davranması normal. Bu yöntemler mevcut iktidar tarafından ödüllendirildiği için bir çeşit terfi mekanizması olarak kullanılıyor. Terfi etmek isteyen bürokrat, bu yöntemlere başvuruyor. Tüm bu bürokratlara ve yargı mensuplarına sesleniyorum: Kardeşim istifa edin, gönlünüze göre bir partiye girip siyaset yapın. Ama oturduğunuz devlet koltuklarında siyaset yapmaya kalkmayın” diye konuştu.

GÜRSEL TEKİN, YSK BAŞKANI'NA DA SESLENDİ: “SAYIN GÜVEN, BİZ SANA NASIL GÜVENECEĞİZ ?”

CHP milletvekili Tekin, okul müdür yardımcısı olan Aydın Şen'in aynı zamanda seçimlerde de YSK tarafından görevlendirildiğine dikkat çeken Tekin, bu konuda YSK Başkanı Sadi Güven'e de seslenerek, “YSK Başkanı'nın soyadı da Güven. Sayın Güven, biz sana nasıl güveneceğiz ? Ya soyadını değiştir, ya da soyadının gereğini yap” dedi.

FETÖ'CÜ İLE TELEFON KAYDI ÇIKAN YARGITAY BAŞKANI'NA DA YÜKLENDİ

Tekin konuşması sırasında FETÖ'nün en üst düzey isimlerinden olan, Bank Asya'nın gerçek sahibi olduğu söylenen firari Ali Çelik ile 99 kez telefonla konuştuğu ortaya çıkan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'e de yüklendi. Tekin şöyle konuştu;

“Şu Cumhurbaşkanı ile beraber çay toplayan adamı hatırlıyor musunuz? İşte bu çay toplayan adan, FETÖ'nün en üst düzeyinde yer alan, firari kişisi ile 99 kez görüşmüş. Bir polis memuru, sekiz yıl önce, çocuğunu sadece bir yıl bir okulda okuttuğu için görevden el çektirildi. Şimdi FETÖ'nün üst düzeyi ile 99 kez kez görüşen çay toplayan yargıç neden hala yerinde oturuyor?”

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler