Ketıl çizilen evin sahibi konuştu

Gazi Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki Birol T. ve 19 yaşındaki lise öğrenicisi Saadettin K, bir duvara ketıl resmi çizdikleri ve “Ketıldan gelen 1 mesaj vardır.

Yayınlanma: 12.06.2018 - 22:02
Abone Ol google-news

Gazi Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki Birol T. ve 19 yaşındaki lise öğrenicisi Saadettin K, bir duvara ketıl resmi çizdikleri ve “Ketıldan gelen 1 mesaj vardır. HDP” yazdıkları için sekiz gündür tutuklu. Tutuklamaya gerekçe olarak ise duvarda yer alan “YDG-H, HPG, PKK” yazıları gösterildi. Yazılamalarını yapıldığı evin sahibi Ali Şahin ise gazetemize yaptığı açıklamada, “YDG-H, HPG, PKK yazıları, duvarda daha önceden vardı. Bu çocuklar sadece ketıl resmi çizdiler” dedi.

Olayın yaşandığı gün evde olmadığını söyleyen Şahin, “Eve geldiğimde iki çocuğun duvarımıza yazılama yaptığı için gözaltına alındığını söylediler. ‘YDG-H, HPG, PKK’ yazılamaları duvarda zaten vardı. Yeni yazılan yazılar duvardaki renklerin tonlarından zaten belli oluyor. Bizler bu mahallede duvarlara yapılan yazılamalara alışığız. Sağcısı da, solcusu da herkes yazılama yapıyor. İki genci yazılama yaptılar diye tutuklamanın bir anlamı yok” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Naki K. de olayın yaşandığı sırada mahallede olduğunu belirterek, “Çocukların ketıl resmi çizdiğini gördüm. Bu yazılamaları yapan gençler Devrimci Parti’ye yakınlar. ‘YDG-H, HPG, PKK’ gibi yazılamaları bu çocuklar yazmaz. Mahkeme heyetinin bilirkişi tarafından duvarda bir inceleme yapılmasını isteyeceğini ise düşünmüyoruz çünkü hukukun olmadığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Haksız bir karar’

Birol T. ve Saadettin K’nin avukatı Emre Karakaş ise müvekkillerinin duvarda yer alan, “Yazılamaların fotoğraflarını mahkeme hâkimine gösterip aradaki farkın gözle görülür seviyede olduğunu belirtik ama mahkeme bu durumu hiçbir şekilde göz önünde bulundurmadı. Haksız ve hukuksuz bir karar verildi. Bu durum yargılamanın ilerleyen aşamasında bilirkişilerce tespit edilecektir. Bu tutuklama ne yazıkki üniversite sınavına girmek üzere hazırlanan müvekkilim şahsında ciddi ve onarılması güç zararlar doğacaktır.”

Birol T. ve Saadettin K. İstanbul 3 Sulh Ceza Hâkimliği’nde yaptıkları savunmalarında, “Ketıldan gelen 1 mesaj vardır. HDP” şeklindeki yazılamaları kendilerinin yaptığını aktararak, “Diğer yazılamalar bize ait değildir. Polis tutanağında yer alan bilgiler doğru değildir” demişlerdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler