Adil Öksüz'ün yeri tespit edildi iddiası

FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri İmamı" firari Adil Öksüz’ün Almanya’nın başkenti Berlin'de örgüte ait bir evde saklandığı öne sürüldü. Anadolu Ajansı kaynaklı haberde Öksüz'ün saklandığı hücre evinin, FETÖ elebaşlarının Avrupa’ya kaçırılmasını organize eden firari Ali A. isimli iş adamı tarafından ayarlandığı iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddiasına ilişkin, "Biz Almanya nezdinde temasa geçtik. Almanya Adil Öksüz ile ilgili arama kararı çıkarttı" diye konuştu.

Yayınlanma: 13.06.2018 - 11:29
Abone Ol google-news

<video:996310>

FETÖ'nün  "Hava Kuvvetleri İmamı" olmakla suçlanan ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan firari  Adil Öksüz’ün Almanya’ya kaçtıktan sonra örgütün Berlin’deki hücre evlerinde kaldığı iddia edildi.Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddiasına ilişkin, "Biz Almanya nezdinde temasa geçtik. Almanya Adil Öksüz ile ilgili arama kararı çıkarttı" diye konuştu.

Anadolu Ajansı’nın bir ihbar mektubuna dayandırdığı habere göre,  Adil Öksüz’ün Almanya’nın başkenti Berlin’in Neukölln ilçesinde  bir adreste, S. Yaşar adına kayıtlı  evde saklandığı iddia edildi..

Göçmenlerin yaşadığı bir ilçe

Aynı ihbar metubundan yola çıkan AA muhabirleri çoğunlukla göçmenlerin yaşadığı ilçedeki eve gitti. Zilde  ev sahibi olduğu tahmin edilen "Yaşar" isminin yazılı olduğunu belirten AA muhabirleri, dairenin, apartmanın caddeye bakan cephesi yerine sadece arka bahçeyi gören ve dışardan fark edilemeyecek bir cephede yer aldığını öne sürdü.

AA’nın görüntülediği ve zilini çaldığı dairede kapı açılmadı. Apartmanın Alman sakinleri de S. Yaşar adında bir kişiyi tanımadıklarını söyledi.

 

 AKP'den ilk açıklama: Temasa geçtik. Almanya arama kararı çıkarttı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddiasına ilişkin, "Biz Almanya nezdinde temasa geçtik. Almanya Adil Öksüz ile ilgili arama kararı çıkarttı" diye konuştu.

Çavuşoğlu, "Almanya'nın bulduktan sonra yapacağı şey, anlaşmalar ve hukuk çerçevesinde bize teslim etmesidir" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler