İşte Akşener'in 'toplumsal barış' taktiği

“Kavgalı aileler, kadınların en yaşlıları başlarındaki tülbentini yere attığında barışır. Ben de tülbentimi yere atacağım ve herkes arkasını dönecek.”

Yayınlanma: 14.06.2018 - 22:03
Abone Ol google-news

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Bitlis’in ilçesi Ahlat’ta kuracağı ‘Bayram Sofrası’ öncesinde Mardin’de yurttaşlarla bir araya geldi. Mitingine 300 kişi katılan Akşener’in Kürt sorununa ilişkin mesajları dikkat çekti. 24 Haziran seçimleri için “süper baskın seçim” tanımlaması yapan Akşener’in Güneydoğu turu kapsamında Mardin mitingindeki açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Üçüncü yol: Biz partimizi kurduk ve HDP ile AK Parti arasında seçim yapmak zorunda kalan seçmene üçüncü yol çıktı.

Ortak sorun: 16 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. Şırnak, Mardin, Afyon ve Edirne’nin ortak tek sorunu var. Birinci öncelik gençlerin işsizliği. Tek bir sorunu ortaklaştırmışlar o da genç işsizliği.

Tülbentimi yere atacağım: (Kürt sorunu) Bir ülkede kadınlar bir konuya karar verirse artık o iş düze çıkar. Tülbent devrimimiz var. Kimsenin barıştıramadığı ailelerin, herhangi bir kavgasında vali çözemez, kaymakam çözemez, aile büyükleri çözemezse o ailelerin kadınlarından en yaşlısı, en gençleri çıkarır kafasından tülbentini atar yere ve o aileler barışmak zorunda kalır. Bana soruyorlar ‘Kürtler sana oy verir mi’ diye. ‘Hayır vermezler’ demeyi kendime ayıp sayarım çünkü o insanların iradesine saygısızlık sayarım. Ama şunu net şekilde söylüyorum, hangi etnik kökenden, düşünceden olursa olsun insanları cebinde bir paket olarak görenleri de kınıyorum. Herkesin oyu çok kutsaldır, çok önemlidir. Bir diyorlar ki ‘problem var, nasıl çözeceksin’. Ahanda söylüyorum, O başımdaki tülbenti yere atacağım, herkes arkasını dönecek.

Herkes Kürt tanımı yapıyor: Parasının değeri düşmüş, devletin emanetinde olan tapuları verilmiş bir ülkede huzur, refah ve barış olmaz. Kardeşlik olmaz. Herkes Kürtler hakkında beyanda bulunuyor. Herkes Kürt vatandaşlarımızın üzerinden tanım yapıyor. Bunu yapmayan tek kişi benim. Yapmadığım için de her önüne gelen bana çemkiriyor. Düşünmenizi istiyorum. Bir HDP’li milletvekili ile bir AK Parti’li milletvekili, İstanbul beyazlarından bir kişi sadece Meral Akşener üzerinde üst üste aynı dile sahip olmuşsa bunun için önemli bir şey var demektir.

81 milyon aynı sofrada: Yarın bayram ve ben Ahlat’tayım. Partimi kurar kurmaz ev kiraladım, zaman zaman gidip orada kalıyorum. Bir başka hayalim var benim. Türkiye’de hangi şehirde yaşarsanız yaşayın, hangi görüşten, mezhebe, dile, etnisiteye ait olursanız olun Türkiye’de bütün aileler bayramlarda ya anneannenin ya da babaannenin evine gider. Bir bayram sofrası kurulur o sofrayı kadınlar kurar. Kulağı küpeli yeğen de ordadır, başörtülü kuzende. Edirneli damat da oradadır, Mardinli gelin de oradadır. O büyük sofranın en büyük özelliği, o sofrada uzanan eller eşit biçimde o yemeklere uzanabilirler. Allah izin verecek ben Türkiye’yi, 81 milyonu vallahi de o bayram sofrasına oturtacağım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler