Erdoğan ve Yıldırım'dan Suruç tepkisi

Suruç'ta AKP'lilerin esnaf ziyareti sırasında yaşanan kavga ile ilgili AKP G'nel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'dan da birer açıklama geldi. Erdoğan olayı “Bu olay PKK ve HDP’nin Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejilerini hâlâ terk edemediklerinin en bariz örneğidir" ifadeleriyle değerlendirdi.

Yayınlanma: 15.06.2018 - 07:42
Abone Ol google-news

İşte Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın ilk açıklamaları;

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bu olay PKK ve HDP’nin Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejilerini hâlâ terk edemediklerinin en bariz örneğidir. Bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok. Bizim PKK ile sorunumuz var. Kürt kardeşlerimizin de bu oyunu bozacaklarına inanıyorum... Bu hadisenin önünde ve arkasında kim varsa Emniyetimiz ve yargımız mutlaka bulacaktır” dedi.

<haber-dikey:997859>

 Başbakan Binali Yıldırım sağduyu çağrısı yaparak, “Bu vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir. Güzel günleri, coşkulu günleri, acılı günlere dönüştürmeye hakkımız yok” diye konuştu. Yıldırım, “Faillerin veya zanlıların PKK sempatizanı olduğu yönünde polis kayıtları var. Tespitleri var” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler