Yıldırım'dan bayram mesajı: 'Başbakanlık dönemim şimdiden tarihe geçti'

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da bayram namazının ardından Refahiye Meydanı'nda konuştu. "İki yılı aşkın görev sürem oldu Başbakanlıkta. Ondan önce 12 yıl bakanlık yaptım ama şu iki yıl belki süre olarak çok fazla değil ancak Türk yakın siyasi tarihinde üzerinde çok konuşulacak bir süre olarak şimdiden tarihe geçti." dedi.

Yayınlanma: 15.06.2018 - 10:26
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklaması şöyle; 

"Ülkenin ihtiyacı olanın birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu belirten Yıldırım, "Ne yazık ki bir süredir ülkemiz üzerinde çok ciddi planlar var. Güney sınırlarımız boyunca emperyal devletler bir terör devleti kurma peşindeler. Amaç Türkiye'yi zayıf düşürmek, Türkiye'nin bölgedeki rolünü etkisiz hale getirmek. Bunu da ne yazık ki Kürt kardeşlerimiz üzerinden yapmaya çalışıyorlar ancak millet olarak birlik ve beraberliğimizi korudukça bu şer odakları asla ve asla fırsat bulamayacak."

"Tarihe geçti"

 "Bugüne kadar bu toprakların bana verdiği bu imkana layık olmak için çalıştık, çabaladık. Yaptıklarımız var, yapamadıklarımız var ancak gönül rahatlığıyla şunu söylemek isterim; bu sorumluluğu aldığım ilk günden beri milletimin, memleketimin faydasına olan birçok işi yapmanın gayretinde oldum. İki yılı aşkın görev sürem oldu Başbakanlıkta. Ondan önce 12 yıl bakanlık yaptım ama şu iki yıl belki süre olarak çok fazla değil ancak Türk yakın siyasi tarihinde üzerinde çok konuşulacak bir süre olarak şimdiden tarihe geçti. Bu süre içinde bir darbeyle karşı karşıya kaldık. O yetmedi, yurt dışı operasyonlarla Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı faaliyetlerini başarıyla gerçekleştirdik. Bunun üzerine bir de Cumhuriyet tarihimizin 94 yıllık yönetim şeklini değiştiren köklü anayasa değişikliğini hayata geçirdik."

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler