Gündüz hastane gece sahne...

Onkolog Tayfun Hancılar, akşamları müzikseverlerin kulağındaki pası silmeyi başaran sıra dışı bir rock’çı. Yeni bir albüm yapan Doç. Hancılar, hastalarından oluşan bir koro kurmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 15.06.2018 - 23:16
Abone Ol google-news

Onkolog Tayfun Hancılar, akşamları müzikseverlerin kulağındaki pası silmeyi başaran sıra dışı bir rockçı doktor. Sözü ve müziği kendisine ait “Engel Olamam” adlı şarkısını tüm sevenleriyle buluşturan Hancılar, bir de albüm yaptı. “Müzik elbette kanseri tek başına tedavi etmez, ama kemoterapi ve radyoterapi esnasında yapılan müzik yayınlarının hastanın anksiyetesini azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır” diyor.

Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Yardımcı Doç. Hancılar, gün içinde kendini hastalarına, mesai bitiminde müziğe adamış. Müziğin insan ruhu üstündeki olumlu etkilerini, hastalarının radyoterapi ve kanser tedavilerinde de kullanıldığını belirten Hancılar, şunları söylüyor:

“Kanser hastalarının tedavi esnasında sanatsal faaliyette bulunması hastanın gerilimini azaltır ve tedavi toleransını artırır. Müzik yapmaktan asla vazgeçemem, söz yazıyorum, beste yapıyorum ve okuyorum. Bu yüzden önümüzdeki günlerde tedavi sürecini bitirmiş hastalarımdan oluşan bir koro ile konser vermeyi planlıyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler