Berkin anmasında Suruç mesajı: Tamam diyeceğiz

Haziran İsyanı’nda Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeği ile vurularak öldürülen Berkin Elvan; Okmeydanı Gaziler Sokak’ta, vurulduğu yerde anıldı.

Yayınlanma: 16.06.2018 - 15:38
Abone Ol google-news

 

Anmaya Elvan’ın ailesi, arkadaşları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili adayları Ahmet Şık ve Oya Ersoy ile çok sayıda siyasi parti katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada sık sık “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganları atıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre aile adına açıklama yapan Berkin Elvan’ın kardeşi Gamze Elvan şunları söyledi:

Bugün de bayram, bugün de Berkin’imiz yok. Gezide yitirdiğimiz çocuklarımızdan geriye bir tek gülümseyen fotoğrafları kaldı. Berkin’imizi Ethem abisinin omuzlarında, Ali İsmail’in, Abdocan’ın, Ahmet’ in, Medeni’nin, Hasan Ferit’in ve Mehmet’in yanına milyonlar olup uğurladık. Sol yanımız çok acı çekse de direnmenin en güzel halini Gezi’de gördük.

5 yıl önce bugün oğlumuz Berkin’i ekmek almaya gönderdik. Devletin kolluk kuvvetleri oğlumuzu başından gaz kapsülüyle yaraladı

“İmzaladığınız Çocuk Hakları Bildirgesine uyun”

Uluslararası Çocuk Hakları Bildirgesi’nin 6. maddesini hatırlatan Elvan, taraf devletlerin çocukların korunması gerekliliğine dikkat çekerek, “Ancak yönetenler bildirgeye uymayarak farklı coğrafyalarda çocukları öldürmeye devam ediyorlar. Devletin, 1995 yılında imzaladığı bu bildirgeye uyması gerekirken, Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, İbrahim Aras, Nihat Kazanhan, Miray Bebek gibi, cenazesi buzdolabında bekletilmek zorunda kalınan Cemile gibi ve oğlumuz Berkin gibi yüzlerce çocuk devletin kolluk güçleri tarafından katledildi. Berkin ve tüm çocuklarımız için yan yana mücadele verdiğimiz tertemiz gençlerimiz Suruç’ta, dostlarımız Ankara’da katledildi. Zaman çok hızlı geçiyor ama acılarımız küllenmiyor. Her acıyla birlikte öfkemiz de büyüyor” dedi.


“Biz, evladı devlet dersinde öldürülen ailelerden yalnızca biri olarak diyoruz ki çocuklarımızı öldürmeyin” diyen Elvan, şöyle devam etti:


Çocuklarımızın katillerini korumayın. İmzaladığınız Çocuk Hakları Bildirgesi’ne uyun. Bilinsin ki çocuklar ölmesin şeker de yiyebilsinler, uçurtma uçurabilsinler, misket oynayabilsinler istiyoruz. Bunu öyle çok istiyoruz ki ne kadar zaman geçerse geçsin, her ne engelle karşılaşırsak karşılaşalım mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Gülsüm Elvan: “Tamam diyeceğiz”

Ardından konuşan anne Gülsüm Elvan ise, “Suruç’ta insanları niye katlediyorlar gördük. O yüzden tamam diyeceğiz” dedi. Anma Berkin Elvan’ın vurulduğu yere bırakılan karanfiller ve atılan sloganlarla ile son buldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler