Türkiye’nin canları anılarda kalmasın

WWF-TÜRKİYE’DEN YENİ PROJE

Yayınlanma: 06.07.2019 - 19:56
Abone Ol google-news

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Türkiye’nin tehlike altındaki biyolojik zenginliklerinin yerel girişimlerce korunmasını desteklemek amacıyla yürüttüğü Türkiye’nin Canı Küçük Destek Programı’nın dördüncü dönemini “Anılarda Kalmasın” temasıyla başlatıyor.
Türkiye’nin Canı Küçük Destek Programı ile bölgelerinde kaybolmaya yüz tutmuş canlı türlerinin ve doğal yaşam alanlarının korunması için çalışan yerel sivil toplum kuruluşlarınca geliştirilecek projelere hem maddi hem de teknik destek sağlanıyor. WWF-Türkiye’nin 2011’de başlattığı program ile bugüne dek 13 proje hayata geçirildi.
WWF-Türkiye Doğa Koruma Direktörü Dr. Sedat Kalem, Türkiye’nin Canı Küçük Destek Programı 4. Dönem çağırısıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Dünya üzerindeki canlı yaşam ciddi sorunlarla karşı karşıya. Canlı popülasyonları, son 50 yıl içinde ortalama yüzde 60 azaldı. Önlem alınmadığı takdirde yakın gelecekte 1 milyon tür yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Türkiye’de de doğal varlıklarımızı hızla kaybediyoruz. Dünya Doğayı Koruma Birliği’ne (IUCN) göre ülkemizde küresel düzeyde tehlike altındaki tür sayısı son 10 yılda dört kat artarak 400’e ulaştı. Soyu tehlike altında olan üveyik, elmabaş patka hâlâ avlanabilirken, yaz ördeği, telli turna, kadife ördek gibi kuş türlerini artık göremiyoruz. Ülkemiz, aşırı ve yasadışı avlanma, doğal yaşam alanı tahribatı, kirlilik, hatta iklim değişikliği gibi nedenlerle biyolojik çeşitlilik için cazip bir coğrafya olmaktan giderek uzaklaşıyor.”
Sivil toplum kuruluşları, programa 9 Eylül 2019 tarihine kadar başvuru yapabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon