"Türkler'in katili vicdanımızda mahkum edildi"

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Konfederasyonun kurucu genel başkanı Kemal Türkler'in öldürülmesine ilişkin davada verilen karara ilişkin, ''Davası zaman aşımına uğratılan Kemal Türkler'in katili bizim vicdanımıza mahkum edilmiştir'' ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 11:27
Abone Ol google-news

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, Türkler'in öldürülüşünün 30. yılında suçluluğu Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararıyla sabit bulunan sanığın davasının zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılmasının adalet arayışlarını, çabalarını boşa çıkardığını, kamuoyunun adalet duygularını rencide ettiğini belirtti.

Türkler'in öldürülmesinin ardındaki sis perdesinin hala kaldırılamadığını ifade eden Çelebi, şunları kaydetti:

''12 Eylül öncesinde askeri müdahalenin zeminini hazırlayan planlı cinayetlerden biri olan bu davada, Ünal Osmanağaoğlu uzun yıllar yurt dışında firari olarak yaşadıktan sonra dava zaman aşımı süresinin dolmasına az bir zaman kala Kemal Türkler ailesi avukatlarının uzun çabalarıyla sanık sandalyesine oturtulmuştur.

Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada birçok usul hatası yapıldığı gibi, sanık Osmanağaoğlu, Yargıtayın bozma kararından sonra, bozma kararına karşı savunması alınması için bir türlü mahkemeye getirilmemiş, dava kasıtlı olarak uzatılmaya çalışılmıştır. Şimdi de davası zaman aşımına uğratılan Kemal Türkler'in katili bizim vicdanımıza mahkum edilmiştir. DİSK ve Kemal Türkler ailesi adalet arayışlarını sürdürecek, sanığın ve Kemal Türkler cinayetinin arkasındaki karanlık odakların da ortaya çıkarılarak mahkum edilmesi; 12 Eylül'e giden tüm karanlık tertiplerin aydınlatılarak gerçek adaletin sağlanması için uluslararası yargı yolu dahil bütün çabaları gösterecektir.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler