Üçüncü dalga sinyali

Operasyonların çözüm sürecindeki çalışmalarını etkilemeyeceğini söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, üçüncü dalganın da sinyalini verdi.

Yayınlanma: 25.07.2015 - 23:10
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yurtiçi ve yurtdışında yapılan operasyonlar için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğğan’a bilgi vermek üzere İstanbul’a giderken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kuzey Irak’ın bombalanmasının çözüm sürecini sona erdirip erdirmeyeceği sorusuna Davutoğlu, “Çözüm Süreci’nin devamı konusundaki çalışmalarımızdan hiçbir taviz vermeyeceğiz” dedi. Davutoğlu çarşamba günü TBMM’ye bilgi vereceklerini söyledi.

Davutoğlu, Erdoğan ile görüşmek için İstanbul’a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu’nun dünkü mesajlarının özetle şöyle:

BARZANİ GÖRÜŞMESİ

(IKBY Başkanı) Mesut Barzani ile bir görüşmemiz oldu. 1 saati aşkın, durum değerlendirmesi yaptık. Kendilerine Türkiye’nin Kuzey Irak’ta özellikle operasyonun amaçları ve çerçevesini aktarma imkânı buldum. Barzani, Türkiye’nin gerek DAEŞ’a gerek PKK’ye yönelik operasyonlarının haklı temellere dayandığını ve Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını bir kez daha ifade ettiler. Irak’taki ve Suriye’deki Kürt, Türkmen, Arap unsurları aynı ölçüde bizim kardeşimizdir. Barzani’ye de bunu ifade ettim. O da operasyonun herhangi etnik veya mezhebi kesime yönelik olmadığını bildiklerini, teröre karşı Türkiye ile her zaman beraber çalışmaya hazır bulunduklarını ifade ettiler.

İNCİRLİK MUTABAKATI

Bu mutabakat (İncirlik mutabakatı) olmasaydı da yapılacaktı veya bu olaylar yaşanmasaydı mutabakat belli bir aşamaya gelmişti, gerçekleşecekti.

TAVİZ VERMEYECEĞİZ

(Çözüm süreci sona mı erdi? sorusu üzerine): Demokratikleşme, milli birlik kardeşlik projesi, Çözüm Süreci adını ne koyarsanız koyun, milletimizin bütün fertlerinin bütün vatandaşlarımızın aidiyet bilincini güçlendirecek, insan hak ve özgürlüklerinden istifade etmelerini sağlayacak sürece desteğimiz, sürecin devamı konusundaki çalışmalarımızdan hiçbir taviz vermeyeceğiz.

HDP İÇİN KARAR GÜNÜ

Artık karar vermelerinin bir vaktidir silah mı demokrasi mi? Şiddet mi barış mı? Meşruiyet mi illegalite mi? Şiddete karşıysalar bunu açıkça, sözleriyle değil, samimiyetleriyle ve eylemleriyle de göstermek durumundalar.

ÜÇÜNCÜ DALGA

3 terör örgütünün karargâhları, Türkiye’ye dönük planlama yaptığı mekânlar, Türkiye’de kullanmak için depoladıkları silahlar, yok edilene, tasfiye edilene kadar bu operasyonlar gerekirse sürer. Üçüncü dalga bu kapsamdaki bütün hedefleri kapsamaktadır.

İSTATİSTİK VERDİ

7 Haziran’dan bugüne dek eylem türleri itibarıyla 121 silahlı saldırı, 15 adam kaçırma, 16 yol kesme, 59 araç yakma, 53 patlayıcı madde atma, 17 haraç alma dahil 281 terör eylemi yapılmıştır. Yine aynı dönemde 5 güvenlik görevlimiz asker ve polisimiz şehit edilmiştir. 3 asker ve 50 polisimiz yaralanmış, 1’i kaçırılmış, 4 vatandaşımız katledilmiş, 10 vatandaşımız yaralanmıştır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler