Uğur Erdener: Olimpiyata iptal yok

TMOK ve IOC Tıp - Bilim Komisyonu Başkanı Uğur Erdener, Cumhuriyet'e konuştu.

Yayınlanma: 27.02.2020 - 11:27
Abone Ol google-news

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra neredeyse tüm dünyaya yayılan ölümcül koronovirüs, spor dünyasını da tehdit ederken, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın iptal olasılığı büyük yankı uyandırdı. Konuyla ilgili gazetemiz Cumhuriyet’e özel açıklamalarda bulunan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı (TMOK) Uğur Erdener, “Şu an itibarıyla asla bir iptal veya erteleme söz konusu değil” diyerek spekülatif haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Tıp ve Bilim Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten Erneder, IOC üyesi Richard Pound’un “Oyunlar iptal edilebilir” açıklamasının bağlayıcı olmadığının da altını çizdi.

Uğur Erdener, “Pound’un, IOC adına bir şey söylemesi mümkün değil. Kendisi IOC yönetiminde değil. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Cenevere’deki Dünya Sağlık Örgütü’yle birlikte durumu takip ediyor. Şu an itibarıyla iptal, erteleme asla söz konusu değil. Japonya gerekli tedbirleri alıyor. Bu tür spekülatif söylemler karşısında da reaksiyonel şekilde cevap veriyor. Japonya’nın bu süreci yönetememesi gibi bir durum asla söz konusu değil. Böyle bir konu ne IOC’nin ne de Japonya’nın gündeminde yok” ifadelerini kullandı.

Bu tür salgın hastalıkların yayılma döneminin zirveye çıktıktan sonra düşüşe geçtiğine dikkat çeken TMOK Başkanı, “Kore, Çin, Japonya gibi virüsün görüldüğü ülkelerde gerekli tedbirler alınıyor. Zaten hastalık zirveye çıktıktan 3-5 ay sonra şiddeti düşmeye başlıyor ve daha sonra da kayboluyor. Bir dönemin en öldürücü virüsü Ebola’da da böyle oldu. IOC Tıp ve Bilim Kurulu Başkanı olarak bunları açıklıkla söylüyorum. Geri kalan her şey varsayım” diye konuştu.

‘TÜM SPORCULARA İNANCIMIZ TAM’

Olimpiyat hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Uğur Erdener “9 spor dalında 51 kota kazanılmış durumda. Bu sporcularımızın hepsi gerek bakanlığımız gerek TMOK desteğiyle hem bireysel, hem de takım çalışmalarına devam ediyor. Biz de TMOK olarak gerekli destekleri veriyoruz. Sporculara aylık ödemesi, milli takımlara kamp desteği, gereken alanlarda yurt dışından teknik destek sağlanması gibi. Sporcularımızın madalya şansı olduğuna inanıyorum. Güreş, tekvando ve karate gibi güçlü olduğumuz branşların dışında cimnastikte ciddi hamlelerimiz var. Yelkencilerimiz iyi durumda. Kadın Milli Voleybol takımımız zor bir grupta. Tüm sporcularımıza inancımız tam” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler