Ukrayna'da kanlı operasyon

Ukrayna ordusu, ülkenin doğusunda Rusya yanlılarının güçlü olduğu Donetsk kentinde bir operasyon başlattı. Çıkan çatışmalarda ikisi sivil 40 kişi hayatını kaybetti. Ukrayna'yı bir "cezalandırma operasyonu" yapmakla suçlayan Rusya Devlet Başkanı Putin operasyonu "acilen" durdurma çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 27.05.2014 - 18:11
Abone Ol google-news

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk kentinde operasyon başlatan Ukrayna askerleriyle Rusya yanlıları arasında çıkan çatışmada Donetsk Valisi Oleksandr Lukyanchenko’nun verdiği bilgiye ikisi sivil 40 kişi hayatını kaybetti. Rusya yanlıları ise ölü sayısının daha fazla olabileceğini ileri sürdü.

Çatışmaların önceki gün Rusya yanlılarınca ele geçirilen Donetsk Havalimanı çevresinde gerçekleştiği, zaman zaman da kente yayıldığı belirtildi. Kent merkezinde önceki akşam tren istasyonunun yakınında iki sivilin öldüğü bildirilirken Ukrayna hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ve helikopterlerinin bölgeyi gece boyunca bombaladığı kaydedildi. Bölgesel yönetim, önceki gün saat 23.00’ten dün saat 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı ilan ederken Ukrayna hükümeti havalimanının kontrölünün ellerine geçtiğini duyurdu. Ukrayna ordusunun başlattığı operasyonun ardından bir diğer ayrılıkçı kent olan Lugansk yönetimi de Ukrayna’ya savaş ilan etti.

 

Putin’den Ukrayna’ya çağrı

Ukrayna’yı bir “cezalandırma operasyonu” yapmakla suçlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün, Ukrayna’ya ülkenin doğu bölgesinde başlattığı operasyonu “acilen” durdurma çağrısında bulununarak Kiev yönetiminden Rusya yanlılarıyla diyaloğa geçmesini istedi. Rusya’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı ortak basın toplantısında Kiev yönetiminin ilk işinin orduyu kamuya karşı kullanmaktan vazgeçmesi olduğunu ifade eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, “Tüm taraflar şiddete son vermeli” dedi. Lavrov, Ukrayna’nın yeni devlet başkanı Petro Poroşenko’nun Moskova’yı ziyareti konusunda acil bir plan bulunmadığını belirten Lavrov, Rusya olarak Poroşenko ile çalışmaya hazır olduklarını tekrarladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler