Ünlülerin uyuşturucu davasında 'kılaragis' tartışması

Ünlü oyuncuların yargılandığı uyuşturucu davasında Ersin Korkut ile mahkeme başkanı arasında yaşanan 'kılaragis' tartışması gülüşmelere neden oldu.

Yayınlanma: 21.08.2014 - 16:05
Abone Ol google-news

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de aralarında bulunduğu 53 kişinin, "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 2 yıldan 38 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına dün devam edildi. Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu avukatı aracılığıyla mahkemeye sağlık raporu sunarak, belindeki sinir sıkışması gerekçesiyle duruşmaya katılmadı.

'Türkçe'yi sonradan öğrendim'

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada savunma yapan oyuncu Ersin Korkut, tapelerde geçen ‘kılaragis’ kelimesinin anlamının sorulması üzerine "Türkçe'yi sonradan öğrendiğim için kendimi ifade edemiyorum. Kelimeleri bazen yanlış söylüyorum. O yüzden 'sigaralık'ı tersten söylüyorum" dedi. Mahkeme başkanının Korkut’a "Türkçe'yi tersten mi öğrendin?" demesi salonda gülüşmelere neden oldu. Korkut, kılaragis kelimesiyle uyuşturucuyu değil sarma tütünü kastettiğini belirtti.

Tersten konuşuyoruz

Oyuncu Şahin Irmak da savunmasında bağımlı olmadığını birkaç defaya mahsus uyuşturucu madde kullandığını söyledi. Kılaragis sözünün Irmak’a da sorulması üzerine, “Arkadaş grubumuzda birçok şeyi çok anlamsızca da olsa tersten konuşuyoruz. Şaka amaçlı kendi jargonumuz gibi bir şey. Biz mikrofonu da tersten söylüyoruz” diye konuştu. Oyuncu Rıza Kocaoğlu da uyuşturucu madde kullanmadığını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler