Urla Villaları'nda yürütmeyi durdurma...Yıkımın önü açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a armağan edildiği öne sürülen villaların da aralarında olduğu Urla Hacılar Koyu’ndaki kaçak yapıların yıkımının engellenmesi için bölgeye özel yapılan SİT değişikliği kararı yargıdan döndü.

Yayınlanma: 15.07.2015 - 16:39
Abone Ol google-news


 İzmir 2. İdare Mahkemesi, İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun, 1. derece doğal SİT olan bölgeyi “sürdürülebilir koruma ve kontrüllü kullanım alanı” statüsüne dönüştüren kararına yürütmeyi durdurma verdi.
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyeleri ile Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatları üyeleri, yargı kararını Konak’ta valilik önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla duyurdu. Avukatlar, statü değişikliğinin villaları kaçak konumdan kurtarmak için yapıldığını, ancak bunun iptal edilmesiyle kaçak villaların yıkılması için artık hiçbir engel kalmadığını kaydetti. Bunun gerçekleşmesi için sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı açtıkları davada elde ettikleri hukuk zaferini değerlendiren Avukat Şehrazat Mercan, “Bu karar, yurdun dört bir yanında Cerattepe’den Akkuyu’ya, Çanakkale’den Sinop’a emsal teşkil edecektir. Bu hukuk zaferini talana karşı çıkan herkese armağan ediyoruz” dedi.



Kararın ardından, valilik ve bakanlıklara dilekçe vereceklerini söyleyen Mercan, “Hemen en kısa zamanda görevlerini yerine getirmelerini bekliyoruz” diye konuştu.
TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Melih Yalçın da, “Sarayları kaçak, villaları kaçak, kaçacak yerleri kalmayacak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler