Utanmadan başsağlığı diledi!

Soma’da geçen yıl 301 işçiye mezar olan Eynez ocağını işleten ve olayın ardından tutuklanan Soma Kömürleri AŞ’nin üst yöneticisi Can Gürkan, bugünkü savunmasına başsağlığı dileğiyle başlayınca, acılı ailelerin sert tepkisiyle karşılaştı. Aileler Gürkan’a, “Sen dileme” diye bağırdı.

Yayınlanma: 16.04.2015 - 11:09
Abone Ol google-news


Maden kazasıyla ilgili Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen pazartesi başlayan yargılamaya devam edildi. Aralarında Gürkan’ın da olduğu 8’i tutuklu sanığın yanı sıra, tutuksuz yargılanan 37 sanıktan 25’i duruşmada yer aldı. Ölen işçilerin yakınlarının ise, diğer duruşmalara göre katılımının azlığı dikkat çekti. Salonun bazı bölümleri boş kaldı. Jandarma, daha önce olduğu gibi yine sanıkların etrafına etten duvar ördü.

Duruşmada, dün  başlayan iddianamenin okunması öğle saatlerine kadar sürdü. Saat 14.00 sıralarında da Can Gürkan savunmasını yapmaya başladı. Savunmasına “başsağlığı” dileyerek başlayan Gürkan’a aileler “Sen dileme” diye tepki gösterdi.Gürkan savunmasında şunları söyledi:

“Biliyorum 301 ocağa ateş düştü ama inanın bizim yüreğimize de ateş düştü. Şirketimiz uzmanlaşmaya çok önem veren kurumsal bir şirkettir. Bilirkişi raporu hem hatalı hem de önyargılı yaklaşımlar var. Bilirkişi olay yerine bile gitmeden yalnızca yoruma dayalı analiz yaptı. Şirketimizde modernizasyon yenileştirme mekanizasyon çalışmalarına 500 milyon harcadık.”

FOTO GALERİ - Can Gürkan tutuklandıktan sonra ilk kez görüntülendi 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon