Kurabiye hamuru da taşıyan kargo aracı Cygnus, Uluslararası Uzay İstasyonu'na vardı

Uzayda pişirilmesi planlanan kurabiye hamuru ve astronotları radyasyondan korumak için tasarlanmış yelek dahil çeşitli malzemelerden oluşan 3 bin 700 kilogram yük taşıyan insansız kargo aracı Cygnus, Uluslararası Uzay İstasyonu'na vardı.

Yayınlanma: 04.11.2019 - 15:49
Abone Ol google-news

İnsansız kargo aracı Cygnus'un, yaklaşık 4 ton malzemeyle bu sabah Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) vardığı bildirildi. 

Space.com'un haberine göre, Ay'da yürüyen 4. insan olan ve bu yılbaşında hayatını kaybeden astronot Alan Bean'in ismiyle anılan Cygnus NG-12, UUİ'deki astronotların kullandığı robot kol ile yakalandı.

Bugün istasyonun birleşme modülüne yerleştirilecek Cygnus NG-12'nin, uzayda pişirilmesi planlanan kurabiye hamuru ve astronotları ağır radyasyondan korumak için tasarlanmış yeni bir yelek dahil olmak üzere deney fareleri, aletleri ve malzemelerden oluşan 3 bin 700 kilogram yük taşıdığı belirtildi.

Hamur pişirme deneyinin başarılı olması halinde ilk kez UUİ'ye fırından yeni çıkmış damla çikolatalı kurabiye kokusunun yayılacağı ifade edildi.

Cygnus NG-12, hafta sonu Amerikan uzay ve savunma teknolojileri şirketi Northrop Grumman'ın Antares roketiyle yörüngeye fırlatılmıştı.  



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler