Virgin Galactic’in yeni uzay gemisi hazır

250 bin dolar ödeyeni uzaya çıkarmaya hazırlanan, İngiliz iş adamı Sir Richard Branson’un uzay turizmi şirketi Virgin Galactic’in uzun zamandır beklenen ikinci nesil uzay gemisi SpaceShip Two yıllar süren inşaatın ardından nihayet tanıtıldı.

Yayınlanma: 23.02.2016 - 15:26
Abone Ol google-news

SpaceShip One ile uzaya çıkma, yörüngede dolaşma ve dünyaya geri dönme testlerini başarıyla tamamlayan Virgin Galactic, bu testlerin sonunda, uzaya çıkmak isteyenlere 250 bin dolarlık biletler satmaya başlamıştı. Uzayı görmek, uzayda birkaç saat geçirmek isteyen zenginlerin büyük ilgi gösterdiği projede, SpaceShipOne son denemede parçalara ayrılmış ve gemideki iki pilot da hayatını kaybetmişti. Projeye devam eden Virgin Galactic içinse yeni ve daha güvenli bir uzay gemisi yaratma ihtiyacı doğmuştu.


Çok sayıda yolcuyu aynı anda uzaya götürüp getirecek şekilde dizayn edilen SpaceShip Two, aynı zamanda Stephen Hawking’in koyduğu ismiyle, VSS Unity olarak da anılacak.
İlk uzay gemisi daha önce Virgin Galactic’in NASA yarışmalarına hazırlanmak amacıyla daha amatör yöntemlerle inşaa edilmişken, ikinci uzay gemisi özellikle uzay gemisi inşaa etmek için kurulmuş olan, Virgin Galactic’in alt kolu Spaceship Company isimli şirket tarafından, yüksek standartlarda inşaa edilmiş bulunuyor. Yeni gemide, 2014’te ölümle sonuçlanan testte ters giden sorunlara karşı da özel önlemler alınmış.
Yeni gemi, taşıyıcı gemi olan WhiteKnightTwo tarafından gökyüzüne çıkarıldıktan sonra roketlerini ateşleyerek dünyadan 50 mil yüksekliğe kadar çıkacak. Bu yükseklik NASA ve ABD Hava Kuvvetleri tarafından uzayın başlangıcı olarak kabul ediliyor ve bu mesafeye ulaşan tüm insanlar resmi olarak Astronot sıfatını kazanıyor.
Virgin Galactic aslında ilk testlerin ardından, ABD’de uzay turizmi için özel bir hava limanı inşaa etmiş ve orijinal plana göre geçtiğimiz yıllarda ilk yolcuları çoktan uzaya taşımış olacaktı. Ancak 2014’te yaşanan ölümlü kaza nedeniyle tüm zaman planları iptal edildi ve yeni geminin inşaasına odaklanıldı. Şirket yeniden ateş altında kalmamak için uzaya ilk yolcunun ne zaman çıkacağına dair bilgi vermiyor ancak VSS Unity’nin, önümüzdeki dönemde çok sert testlere tabi olarak defalarca uzaya çıkıp inmesi bekleniyor.

HP Elite X3’ün en önemli Özelliği belli oldu!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler