Vali huzuru altın tuvalette buldu

Eski Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın altın kaplama tuvalete ilişkin ‘o altın rengi boya’ açıklaması belgelerle çelişiyor. Resmi belgelerde banyoda kullanılan malzemeler altın kaplama olarak kayıtlı.

Yayınlanma: 06.06.2015 - 22:25
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki altın klozet atışmasının çıkış noktası olan Vali Ercan Topaca’nın altın kaplama tuvaletine ilişkin, “O klozet, beyaz. ‘Altın kaplama’ denilen, altın rengi boya” açıklaması belgelerle bir kez daha boşa çıktı. Topaca’nın açıklamalarının aksine pursantaj tablosunda altın kaplama malzemeler için “altın rengi” değil, “altın kaplama” yazıyor. Öte yandan Topaca’nın ardından göreve gelen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) başkanı olarak her toplantıda adına tahakkuk edecek huzur hakkından feragat ettiğini açıkladı. 11 OSB olan Kocaeli’ne atanan valiler huzur hakkı parasından dolayı en şanslı valiler arasında gösteriliyor.

Gazetemiz 22 Mayıs’ta Hatay Valisi Ercan Topaca’nın Kocaeli Valiliği döneminde makam tuvaletini altın kaplattırdığını ortaya çıkarmıştı. Uz-Ak yapı firmasına 752 bin TL’ye yaptırılan tadilatta altın kaplama çöp kovası, altın kaplama diş fırçalık, altın kaplama tuvalet kağıtlık, altın kaplama sabunluk, altın kaplama havluluk, altın kaplama tuvalet fırçalık ve altın kaplama askılık kullanılmıştı.

Vali Topaca ardından bir gazeteye açıklamalarda bulunmuş, “Orada ürünün rengini anlatmak için ‘altın sarısı’ denilmiş. Bu altın olduğu için değil rengi tanımlamak için. Bütün kataloglarda da böyle tanımlanır. Bunlar altın değildir. Bunlar kromdur, üstündeki sarılık boyadır. Asıl renkleri bakıra yakın bir renktir” dedi. Ancak tadilatta kullanılacak malzemelere ilişkin maliyet pursantaj tablosunda malzemeler hakkında “altın sarısı” veya krom olduğuna ilişkin hiçbir bilgi yer almıyor.

Topaca, aynı röportajda Hatay’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuyu görüştüğünü belirtmişti. Topaca, Erdoğan’a seçim sonrası dava açacağını söyleyince Cumhurbaşkanı’nın kendisine, “Neden hemen açmıyorsun, hemen aç” dediğini aktarmıştı.

 

'Huzur' hakkı maaşından yüksek

Vali Topaca’nın ardından göreve atanan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) başkanı olarak her toplantıda adına tahakkuk edecek huzur hakkından feragat ettiğini açıklamıştı. Huzur hakkı bu görevi üstlenen kişilerin sorumluluk ve yükümlülükleri nedeni ile karşılaşabilecekleri riskleri azaltmak amacıyla belirlenen maddi karşılığa verilen isim. OSB’nin 165’inin başında valiler bulunuyor. Valilerin de başkanlık yaptıkları toplantı başına huzur hakkı alma hakları bulunuyor. OSB sayısının çokluğu nedeniyle Kocaeli ve Bursa’da huzur hakkı parasının da önemi büyüyor.

OSB’lerin fazla olması nedeniyle alınan huzur hakkı parasının miktarı da artıyor ve valiler de 8 bin liralık maaşlarının üzerinde huzur hakkı elde ediyor. Ancak 10 OSB’nin başkanlığını valinin yaptığı Kocaeli’de bu durum Topaca’nın Hatay’a tayin olmasıyla bitti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler