Van Gogh ve Gaugin'in servet değerindeki fotoğrafı ortaya çıktı

Sanat tarihinin iki eski dostu ve imzası, dünyaca ünlü fırçalar Paul Gauguin ve Vincent Van Gogh’u bir meyhanede içerken gösteren nadir bir fotoğraf, İnternet üzerinde satışa sunuldu.

Yayınlanma: 23.06.2015 - 11:48
Abone Ol google-news

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki müzayede kurumu Romantic Agony’nin 19-20 Haziran 2015 kataloğunda satışa sunulan Daguerreotype, Calotype, Autochrome ve belgesel fotoğraf gibi çeşitli türlerdeki eski fotoğraf parçaları arasında yer alan Jules Antoine imzalı bu fotoğraf, 120 ila 170 bin Avro arasında satışa sunulmuş. 1887 tarihli fotoğraf, ağzında pipo, önünde şarap şişeleriyle görünen Vincent Van Gogh’un bir ressam olarak ünlendiği dönemde çekilmiş ve bugüne kadar görülen, bilinen ilk örneği olmasıyla dikkat çekiyor. Fotoğrafta Paul Gauguin (soldan ikinci) ve Van Gogh’un yanı sıra, ressam Emile Bernard, çizer Félix Jobbé- Duval ve yazar Andre´ Antoine isimli kişiler de yer alıyor.

Öte yandan, bilindiği gibi Van Gogh’un hayatı boyunca çekilmiş, 13 ve 19 yaşlarında poz verdiği iki eski fotoğrafı daha bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler