Van'da savaş manzarası

Van ve ilçelerinde hayat durma noktasına geldi. Kentin sokaklarında asker, özel harekât ve polis ablukasıyla kuşatıldı. Kepenk kapatma eylemine uymayan yurttaşların işyerleri de yakılmaya başlandığı kentte can güvenliği sorunu yaşanmaya başladı.

Yayınlanma: 08.10.2014 - 22:59
Abone Ol google-news

IŞİD çetelerinin Kobani kuşatmasının ardından HDP ve BDP’nin sokaklara inme çağrısının üzerine bölge illerinde dalga dalga yayılmaya başlayan olaylar sonucunda Van ve ilçelerinde hayatı adeta durma noktasına getirdi. Kentte tüm işyerleri kepenk kapatılırken şehir içi ulaşımda yapılmaz hale geldi. Önceki gün akşam saatlerinde Hacıbekir mahallesinde başlayan IŞİD protestosu tencere eylemiyle başladı. Sabah saatlerine kadar kenar bölgelerde devam eden olaylar günün aydınlanmasıyla kent merkezine yayıldı. Hayalet şehire dönen kentte birkaç fırın dışında açık hiçbir yer kalmadı.

Okullar resmi olarak tatil edilmedi ancak hiçbir veli çocuğunu okula göndermedi. Kentin sokaklarında dumanlar yükselirken Van adeta 3’uncu depremi yaşıyor. Polis ve göstericiler arasında sıkışan yurttaşlar evlere haps oldu. Kentin sokaklarında asker, özel harekât ve polis ablukasıyla kuşatıldı. Kepenk kapatma eylemine uymayan yurttaşların işyerleri de yakılmaya başlandığı kentte can güvenliği sorunu yaşanmaya başladı.

Van’da Kobani’ye destek amaçlı yapılan gösteriler kentin değişik noktalarında devam ederken Hizbullah’a yakın Tevhit-Der’e ait Kuran kursu da göstericilerin hedefi oldu. Kuran kursunu sakallı ve şalvarlı eli sopalı kişiler korumaya çalışması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler