Veliler ve öğrenciler ikili sistemden mağdur

Depreme dayanıksız olduğu için okulları kapatılan Selçuk Yaşar Ortaokulu’nda okuyan 850 öğrenci, 1 Mart’tan itibaren 800 öğrencinin olduğu Zübeyde Hanım İlkokulu’nda eğitim görecek.

Yayınlanma: 28.02.2020 - 09:12
Veliler ve öğrenciler ikili sistemden mağdur
Abone Ol google-news

Karşıyaka ilçesinde Selçuk Yaşar Ortaokulu’nda depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacağı gerekçesiyle, öğrencilerinin geçici olarak Zübeyde Hanım İlkokulu binasına taşınması kararı ilkokul velilerinin tepkisine neden oldu.

İKİLİ SİSTEM MAĞDUR EDER

Selçuk Yaşar Ortaokulu’nun depremde hasar görme riski bulunduğu için güçlendirme çalışmaları yapılacak olmasısebebiyle, eğitim gören 850 öğrenci aynı ilçede bulunan Zübeyde Hanım İlkokulu binasına naklediliyor. Tam gün eğitim gören öğrenciler nakil sebebiyle ikili eğitim sistemine geçecek.

Taşınma olacağını ve ikilisisteme geçileceğini duyan Zübeyde Hanım İlkokulu velileri, okul önünde toplanarak tepki gösterdi. 200’e yakın imza toplayan veliler Karşıyaka Kaymakamlığı’na imzaları teslim etti. Taşınma kararının yanlış olduğunu ifade eden öğrenci velisi Suna Akyol, “Bizim çocuklarımız küçük ve ortaokul öğrencileriyle aynı yerde öğrenim görmesi pedagojik olarak uygun değil. Onlar gelişim çağında çocuklar. Dilekçe verdik ama sonuç alacağımıza inanmıyoruz. 1 Mart itibarıyla öğrenciler bizim okula gelecek ve ikili eğitim başlayacak. Neden bizim okul? Aynı bölgede başka bir ortaokul var, oraya taşımaları daha mantıklı. Acil çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Çalışan anne ve babaların mağdur olacağını ifade eden veli Ayşegül Turhan, “Dönemin ortasında okul taşıma ve nakil olur mu? Biz bütün düzenimizi yaptık. Çalışan anne ve babalar çocuklarını nereye bırakacak? Etüt ve servis planları tamamen değişecek ve mağdur olacaklar. Milli Eğitim bize hiç bilgi vermeden karar almış. 1700’e yakın öğrenci bir okulda eğitim alacak. Böyle birsistem olur mu? Veliler ve öğrenciler mağdur” diyerek tepki gösterdi.

Aynı okulda ikizleri bulunan veli Oya Zorlu da yönetimin iki gün önce sistemin değiştiğini haber verdiğini, ilkokul çocuklarının aynı okulda eğitim görmesinin fiziki olarak uygun olmadığını belirterek karardan vazgeçilmesini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler