Vitrindeki Albümler

Taci Uslu Şarkıları - Sis ‘Karanlığın Fısıltıları’

Yayınlanma: 16.08.2019 - 22:27
Abone Ol google-news

Taci Uslu Şarkıları (Ada Müzik)
Taci Uslu adını ilk kez Grup Yorum ile duymuştuk. “Sıyrılıp Gelen” albümünde tuşlu çalgılar çalan bu yetenekli müzisyen, doksanların başında da “Adını Gelincik Koydum” adında solo albüm yapmıştı. Uslu 2015 yılında ikinci albümü için kolları sıvamıştı ki, rahatsızlandı ve geçirdiği bir operasyon sonrasında ses tellerini yitirdi. Kardeşi Ayşegül, Taci’nin yattığı hastane odasında bu albümü tamamlamanın hayalini kurdu ve müzisyenin sanatçı dostlarını el vermeye davet etti. Böylece “Taci Uslu Şarkıları” adlı derleme albüm için düğmeye basıldı. Taci’nin büyük şairlerin satırlarına yaptığı bestelerin, bir dolu müzisyene yaptığı beklentisiz katkının karşılığı bu. Kız kardeşi Ayşegül Uslu, kuzeni Muhlis Uslu, Emin İgüs, Ezginin Günlüğü, Harun Tekin, Hüsnü Arkan, İlkay Akkaya, Serdar Keskin, Vedat Sakman, Yasemin Göksu, dostları bu albümle ona müziği bırakmaması gerektiğinin, iyi müziğin ona ihtiyacı olduğunun mesajını veriyor.
“Taci Uslu Şarkıları” imece yoluyla vücuda gelmiş bir vefa albümü. Buradaki değerli müzisyenler yitirilen bir sesi fazlasıyla telafi ediyor; en yüksek perdeden çıkmasını sağlıyor. 63 yaşındaki adamın sesi beş oktavdan daha yüksek yankılanıyor dinleyenlerin kalbinde şimdi.

Sis ‘Karanlığın Fısıltıları’ (Rec-Cat)

Tekirdağ’ın rakısını şarabını köftesini herkes bilir, ama bu güzel Trakya şehrinin rock-metal damarına sahip olduğuna az insan vâkıftır. Hatırı sayılır bir öğrenci kalabalığı ve rock mekânına sahip şehrin, çift albümlü bir topluluğu bile var: Sis...
2013 yılında Jasmor ve Murat Aşer tarafından kurulan Doom Metal topluluğu, “Yaslı Dünya” adlı ilk albümü 2014 yılında sadece internette yayımlamıştı. Olabildiğince konserlere çıkmaya gayret eden topluluk bugüne kadar iki de single çıkarmayı başarmıştı: “Izdırap” ve “Urf”. Tüm zorluklara rağmen canını dişine takan bu tutkulu adamlar şimdi ikinci albümü de çıkarmayı becerdi.
“Karanlığın Fısıltıları” sekiz orijinal besteden oluşuyor. Bir parçaya Rigor Mortis ve Diabolical Raw’ın davulcusu (aynı zamanda miks ve mastering’e de eli değen) Amras Numenesse, bir parçaya da bağlaması ile Ali Bayar eşlik ediyor. Vokalde Jasmor, gitarlarda Murat Aşer ve Erkan Urel, basta Özgür Gümüş, davulda Kerem Toptaş’tan oluşan Sis’in duvar kadar sert, zifiri karanlık ve kurşun gibi ağır bir soundu var. Bu sounda uygun olarak da dünyanın üzerlerine bir kâbus gibi çöken gidişatı yansıtan şarkı sözleri. Yerli metal müziğimizin 59 plakalı depresif ve melankolik topluluğu Sis...
[email protected]


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler