Viyana seçimlerine 'Türk Listesi'

Die Presse gazetesine verdiği demeçte Türkiye kökenli adayların Viyana Belediye Seçimleri'ne Türk adaylardan oluşan bir listeyle katılacaklarını açıkladı. Avusturya’daki baskılara dikkat çeken Taşkıran, seçim listesinde Kürt ve Alevi kökenli adayların da olacağını vurgularken, ‘’Biz, birlik ve beraberlik içinde yaşayabileceğimizi göstermek istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 18.07.2015 - 16:51
Abone Ol google-news

Aşırı sağcı FPÖ’nün politikasını eleştiren Taşkıran, sosyal demokrat SPÖ’nün FPÖ ile Burgenland’da koalisyon kurması ve Avusturya’da yükselen ırkçılıkla birlikte yasal baskıların artmasının, seçim listesi kararını vermelerinde büyük etken olduğunu belirtti. Açıklamasında Avusturya’nın mülteci politikasını eleştiren Taşkıran, mültecilerin dışarıda ve yerde yattıklarını hatırlatarak; ‘’ Biz bunu değiştirmek istiyoruz. Bir çok göçmen derneklerinin bu durumdan rahatsız’’ olduğunu belirtti.

Taskiran'ın açıklamalarına tepki gösteren Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkani Mehmet Ali Cankaya "Alevi dernekleri çatı örgütü olarak AABF "Türkische Liste" adiyla bir listenin aday olmasını kesinlikle desteklememektedir. Türk Hükümetinin böyle bir listeyi destekleme ihtimali bizim açımızdan demokratik siyaset uyarınca kesinlikle kabul edilemez" dedi Bu kararın aşırı sağcı FPO'nin güçlenmesine ve daha çok seçmeni harekete geçireceğini belirten politik danışman Thomas Hofer bu durumdan sosyal demokrat partinin de zarar görecegini belirtti.

Öte yandan FPÖ parlemonto başkani Johann Gudenus bu derneğin AKP yanlısı olduğunu belirterek " Listenin kimler tarafindan finanse edildiği merak konusu durum. Yurt dışındaki partilerin Avusturya'da yan bina kurması kabul edilemez° dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler