'Yahudi soykırımı kutsal bir yalan'

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'e yönelik sözlü saldırılarına bir yenisini ekleyerek, Yahudi soykırımının Batı'nın ''kutsal bir yalanı'' olduğunu ileri sürdü.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 22:08
Abone Ol google-news

İran medyası, başkent Tahran'daki Şerif Teknik Üniversitesi'ndeki bir konferansa mesaj yollayanİran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ''Yasadışı Siyonist rejimin (İsrail) Yahudi soykırımının sonuçlarından biri olduğunu'' bildirdi.
Ahmedinejad, hükümet sözcüsü tarafından okunan mesajında, ''Yahudi soykırımı (Holocaust) kutusu üzerindeki kilidi kırmanın, Siyonist rejimin şahdamarını kesmeyle eşdeğer olduğunu ve Siyonist felsefenin çökeceğini'' öne sürdü.

Ahmedinejad, Yahudi soykırımı konusunun, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra İngiltere ve ABD'nin uluslararası alanda etkisinin artması için kullanıldığını savunarak, ''güç peşinde koşan şebekelerin kendilerini kurbanların savunucusu olarak tanıttıklarını, Filistin topraklarında Siyonist rejimin kurulmasının parçası olarak, yaşayanların kan parası alması gerektiği talimatını verdiklerini'' kaydetti.

İsrail hakkında ettiği sözlerle Batı ve İsrail'in büyük tepkisini çeken Ahmedinejad, 2005 yılında İsrail'in haritadan silinmesi gerektiğini, 2006 yılındaki bir konferansta da Naziler'in 6 milyon Yahudi'yi öldürdüklerine dair kuşkuları olduğunu söylemişti. İsrail'i Siyonist rejim olarak niteleyen ve tanımayan İran, İsrail'in Gazze'deki son saldırılarını kınamış, Ahmedinejad da saldırıları soykırım olarak değerlendirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler