"Yalman'ın tanıklığının yolu açıldı"

Balyoz Davası Avukatlarından Hüseyin Ersöz Cumhuriyet.com.tr'ye İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, 237 kişi hakkında tahliye kararı vermesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yayınlanma: 19.06.2014 - 18:29
Abone Ol google-news

 

Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy davaları avukatlarından Hüseyin Ersöz, "Anayasa Mahkemesi tarafından verilen ihlal kararı sonrasında müvekkillerim dahil olmak üzere 237 sanık hakkında verilen yeniden yargılama ve infazın durdurulması kararları sonucunda dijital dökümanları üzerinde bilir kişi yaptırılması ve Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenmesinin önü açılmış oldu" dedi. 

Bundan sonraki süreçte neler olacak?

Bundan sonraki süreçte ara kararlar alınabileceğini belirten Ersöz, şöyle konuştu: "İstanbul anadolu 4. Ağır Ceza mahkemesi Anayasa Mahkemesi'nin ihlal karalarında belirtmiş olduğu adil yargılama hakkı ihlalerinin giderilmesi için bir takım ara kararlar alacaktır. Bu ara kararların daha önce avukatlar tarafından dijital delillerein sahteliğne yönelik tespitleri çerçevesinde olacağını tahmin ediyorum. Yapılacak olan bu araştırmalar çerçevesinde müvekkillerimizin masumiyetini ortaya çıkarak olan delilleri ulaşılacaktır. Böylece müvekklilermizn diğer sanıkların masumeyitini ortaya koymak ve digital dökümanların sahteliğini gözler önüne sermekte mümkün olacaktır. Bundan sonraki, aşamada yapılması gereken şey bu sahte delilleri üreten kişilere ulaşılması ve sanıklar hakkında mahkümiyet kararı veren yargıçlar hakkında gerekli ve adli soruşturmaların bir an önce başlatılmasıdır. Kamu vicdanınn rahatlaması için bu hususlarn bir an önce gerçekleşmesi gerekmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler