Yandaş için akan suyu durdurdular

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’den Mehmet Zeki Sayın’a kıyak.

Yayınlanma: 13.06.2015 - 14:17
Abone Ol google-news

Eski Kamu Bankaları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zeki Sayın’ın yönetimindeki İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı’na ait Kartal’daki dini tesis alanı İBB tarafından “Özel Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı”na çevrildi. Alana özel kreş, anaokulu, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, yaşlı ve engelli bakımevi, rehabilitasyon merkezi yapılabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis toplantısının önceki günkü oturumuna AKP iktidarının en sevdiği bürokratlardan Sayın’a çekilen kıyak damga vurdu. Sayın’ın yönetim kurulu başkanı olduğu vakfa ait arazinin dini tesis alanından çıkarılması istendi.

‘Olumsuz’ görüş

Kurum görüşlerine yer verilen raporda Ulaşım Planma Müdürlüğü “trafik yükünü olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle” olumsuz görüş verdi. İl Müftülüğü de “söz konusu alanın dini tesis alanı olarak kullanılmasına ihtiyaç olduğunu” belirterek rapora olumsuz görüş notu düştü. Söz konusu arazi için “dini tesis alanı”ndan “özel sosyal ve kültürel tesis alanı”na çevrilmesi öngörülen teklif raporunda alana özel yaşlı ve engelli bakım evi, rehabilitasyon merkezi, öğrenci yurdu, kreş ve kurs yapılabileceği belirtildi. Teklif CHP’li üyelerin “ret” oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Sert tepki

Konuyla ilgili gazetemize konuşan CHP’li meclis üyesi Hüseyin Sağ, Sayın’ın vakıf arazisi yakınında cami olduğunu belirten bir dilekçe verdiğine dikkat çekerek, “Zeki Bey hiç de dünya görüşüne uymayan bir dilekçe veriyor. Biz ‘Göztepe Parkı’na cami yapmayın çevresinde 5 cami var’ dediğimizde dinlemediler. Şimdi neden dini tesis alanı İl Müftülüğü ve Ulaşım Müdürlüğü’nün olumsuz görüşüne karşın kaldırılıyor” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler