Yandaş medya ilk günden karşı

Star, Akit ve Yenişafak gazeteleri, AKPCHP arasında süren koalisyon kurma çabalarını olumsuz olarak değerlendirdi. Yenişafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, “Muhtemelen bu koalisyon kurulamayacak” diye yazdı.

Yayınlanma: 11.08.2015 - 22:06
Abone Ol google-news

Hükümete yakınlığı ile bilinen Star, Akit ve Yenişafak gazeteleri, AKP-CHP arasında süren koalisyon görüşmelerini hükümet kurma çabalarını olumsuz olarak değerlendirdi. Yenişafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi de iki partinin 7 madde üzerinde anlaşamadığını belirterek “Muhtemelen bu koalisyon kurulamayacak” diye yazdı.

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Star gazetesi, önceki akşam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında 4 saat 20 dakika süren görüşmeyi “Koalisyon görüntüsü negatif” başlığı ile verdi. Haberde “35 saatlik istikşafi görüşmelerin raporlarında, iki partinin birçok politikasının taban tabana zıt olduğu” ifadelerine yer verildi. “Olmaz’a mesai sürüyor” manşeti ile çıkan Akit gazetesi ise AKP-CHP görüşmesinden bir sonuç çıkmayacağını, AKP tabanını oluşturan muhafazakâr ve dindar seçmenlerin, CHP’nin din ve inanç değerlerine karşı olumsuz ve mesafeli tutumu nedeniyle AKP-CHP koalisyonuna sıcak bakılmadığını yazdı.

Yenişafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi ise Kılıçdaroğlu ile Ahmet Davutoğlu arasında gerçekleşen koalisyon görüşmesinin perde arkasını yazdı. İki partinin 7 madde üzerinde anlaşamadığını söyleyen Selvi, “Muhtemelen bu koalisyon kurulamayacak” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı ve zorunlu din dersi uygulmasındaki anlaşmazlığın seçim meydanlarında koalisyon kurulamamasına gerekçe olarak gösterileceğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler