'Yapacağımız daha çok şey var'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu hafta sonu yapılacak 37. CHP İstanbul İl Kongresi’nde yeniden aday olduğunu açıkladı. Kaftancıoğlu, “Şimdi yeniden hep birlikte yeni bir hikâyeye, yeni bir yolculuğa çıkıyoruz” dedi.

Yayınlanma: 05.02.2020 - 02:00
'Yapacağımız daha çok şey var'
Abone Ol google-news

Kaftancıoğlu, dün Şişhane’deki CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda adaylık toplantısı düzenledi. Yeni dönemde halkın kendine daha çok yer bulduğu bir siyaseti inşa edeceklerini belirten Kaftancıoğlu, “Yapacaklarımızın dahası olduğu için yeniden adayım. Şimdi yeniden hep birlikte yeni bir hikâyeye, yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. O nedenle bana iki yıl önce söylediğim gibi sadece inancınız lazım. Gençlerin ve kadınların daha aktif olduğu, aklın ve bilimin egemen olduğu, ezilenlerin ve güvencesizlerin kendini daha çok bulduğu yeni bir siyaseti hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

Kaftancıoğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilçe başkanları ile geçen hafta yapılan toplantıda kendisini tek aday olarak gösterdiği yönündeki iddalara ilişkin soruya, Kaftancıoğlu, “Genel Başkanımızın ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda 2 yıl boyunca İstanbul örgütünün çalışmalarından mutlu olduğunu söylemesi ve bu anlayışla bizlerle tekrar çalışmayı ifade etmesi çok kıymetli bir durumdur. Bu İstanbul örgütüne hak teslimidir” dedi. Cemal Canpolat’ın adaylıktan çekildiği iddialarına ilişkinde Kaftancıoğlu, “Cemal Başkanımıza da hak teslim etmemiz lazım. Kendisi ‘Ben sizin karşınızda aday olmayı düşünmedim. Bunu görüştüğüm herkese söyledim. Benim çevremde dışlandığını düşünen birtakım arkadaşların böyle bir eğilimi ve önerileri oluyor, ben de bu süreci yönetmek durumundayım’ dedi. Cemal Başkanımız da aday olup çekilmiş birisi değil” yanıtını verdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler