Yardıma gelen araçlar yol bilmiyor

Ege Bölgesi’nde üç gündür devam eden orman yangınlarında 600 hektara yakın orman alanı kül oldu.

Yayınlanma: 20.08.2019 - 21:22
Abone Ol google-news

Kent merkezi kızıla bürünürken, binalara ve yollara küller yağdı. Akşam saatlerinde açıklama yapan Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir Karabağlar Tırazlı bölgesindeki yangının kontrol altına alındığını belirtti. İzmir’deki yangın söndürme çalışmalarını takip eden CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Çalışmalarda büyük bir koordinasyon eksikliği var” dedi. Basın açıklaması yayımlayan Bakan, “Çeşitli kentlerden gelen araçlar var, yol bilmiyor iz bilmiyor, nereye nasıl gideceklerini ne yapacaklarını köylüye soruyorlar. Arozöz yangının yanında su sıkmıyor, vatandaş “Neden sıkmıyorsun” diyor, “Amirimden talimat almadım” diyor. Mazotları yok, mazot takviyesi yapabilecekleri tanker yok, araçlar yangın bölgesini terk edip taa Gaziemir’e mazot almaya gidiyor. Diğer kentlerden gelen ekiplerin yemeği yok. Koordinasyon hiç yok. Tüm bunları sabaha kadar bizzat yaşayarak gördük.”
Geçmişte yangınlara müdahale için askerlerin de kullanıldığını fakat bu sefer sahada askeri birlikleri göremediğini belirten Bakan, yangın uçaklarının da kullanılmadığını söyledi: “Eğer dün tek bir uçak dahi olsaydı Çatalca köyünün zeytinlikleri yanmayacaktı, o bölgede soğutma yapmadılar. Efemçukuru gibi bir bölgede bağ bahçe kalmadı. İnanılmaz bir zarar var” ifadelerini kullandı.

 

FİDAN DİKME SEFERBERLİĞİ
Yangınların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlatacağını açıkladığı fidan dikme seferberliği büyük yankı buldu. Change.org’da, “İzmir yanıyor, Menderes’i ağaçlandırmak istiyoruz’ diyerek imza kampanyası başlatıldı. CHP’li Urla, Buca belediyeleri de fidan dikme seferberliği başlattı. Göztepe, Karşıyaka ve Altay kulüplerinden yapılan açıklamada düzenlenen kampanyaya destek verileceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler