Yargıdan Soylu’ya pasaport yalanlaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun pasaport tahditleri konusunda yasakları kaldırma niyeti, yargı tarafından yalanlandı. KHK ile ihraç edilen Dr. Murat Eren Özel’in pasaport tahdidinin kaldırılması talebiyle açtığı dava reddedildi.

Yayınlanma: 10.03.2019 - 22:42
Abone Ol google-news

Munzur Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’ndeki görevine KHK ile son verilen Özel, Soylu’nun 15 Kasım 2018’de TBMM’de yaptığı konuşmada idari sınırlamalar konusunda, “Ne kadar sınırları zorlasa zorlasın” yasakları kaldırma niyetinde olduklarını ve bunun için başta valilikler olmak üzere ilgili kurumlara başvuru yolunu açtıklarını söylemesi üzerine Tunceli Valiliği’ne başvurdu. Valiliğin başvurusunu reddetmesi üzerine hukuk mücadelesi başlattı. Ancak Erzincan İdare Mahkemesi, Tunceli Valiliği’ni haklı buldu. Özel’in pasaport yasağının kaldırılmasına yönelik talebini reddederek İçişleri Bakanı’nın Meclis tutanaklarına da yansıyan ifadelerini yalanladı. Özel, “İdari tahdit dışında hakkımda herhangi bir dava süreci, soruşturma ya da yargı kararı yok.

Başsavcılıktan devletin milli güvenliğine yönelik tehdit içeren herhangi bir grupla bağlantılı olmadığıma dair resmi yazı olmasına rağmen tahdidin kaldırılması için yaptığım başvuru sonuçsuz kaldı. Seyahat özgürlüğüm hukuka aykırı biçimde engelleniyor” dedi. Özel şunları söyledi: “Bir zamanlar toplum için çok tehlikeli olduğunu düşündüğüm ‘ya sev ya terk et’ söylemi vardı. Şimdi kendi ülkemizde çalışma hakkımız elimizden alındığı yetmezmiş gibi, yurtdışında iş bulduğumuzda gitmemize de izin vermiyorlar. Deyim yerindeyse ‘ya seveceksin, ya seveceksin’ gibi bir anlayışla karşı karşıyayız.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler