Yargıyla inatlaşma

Hükümet, santral inşaatı için binlerce zeytin ağacının kesildiği Yırca’da Danıştay’ın verdiği iptal kararları üzerine Zeytincilik Yasası’nı değiştirme kararı aldı. AKP’li milletvekili Berber de “Meclis açılır açılmaz gündemimize alıyoruz. Kimse artık ülkemizin yatırımlarına engel olamayacak” dedi. Kolin Şirketler Grubu Enerji Başkanı Aydın da santraldan vazgeçmediklerini açıkladı.

Yayınlanma: 27.12.2014 - 22:04
Abone Ol google-news

Danıştay’ın yürütmeyi durdurma ve iptal kararlarına karşın Kolin, Soma Yırca’da termik santral yapma inadını sürdürüyor. Kolin Şirketler Grubu Enerji Başkanı Murat Zekeriya Aydın, termik santral ve zeytincilik arasında hiçbir zaman tercih yapmadıklarını öne sürerken AKP Manisa milletvekilleri de şirketin önünü, Zeytincilik Yasası’nı değiştirerek açacaklarını söylediler.

Yırca köylüleri, Danıştay kararını sevinçle karşılarken Kolin dün Soma’da imaj düzeltme çalışmalarına devam etti. Şirket, Soma Belediyesi ve ilçe ziraat odasıyla imzaladığı protokol kapsamında, söz verdiği 60 bin zeytin fidanının dikimine törenle başladı. Aydın, Danıştay kararlarına değinmeyerek, santral yatırımından vazgeçmediklerini bildirdi.

AKP’li Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene de, “gönülden destekledikleri” santralın önündeki “engellerin” kaldırılmasını istedi.

AKP Manisa Milletvekili Recai Berber, Yırca köylülerinin termik santral karşıtı mücadelesini provokasyon olarak nitelendirerek “Zeytinden de enerjiden de vazgeçmeyeceğiz. 1939’da çıkmış Zeytin Kanunu’yla ilgili bazı istisnalar var. Bu istisnalarla ilgili düzenlemeyi, Meclis açılır açılmaz bununla ilgili düzenlemeyi yapacağız” dedi.

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise “6 bin ağacı sadece kesmek için değil, termik santral kurmak için kesiyoruz. Provokatörler, zeytin ağacını bahane edip Soma’yı tekrar karanlık günlere taşımak istiyor” yorumunu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler