Ünlülere şantaj davası: 1321 yıl hapis istendi

Tanınmış isimlere şantaj yaptığı iddia edilen kişilerin 1321 yıl hapsi istendi.

Yayınlanma: 27.07.2018 - 03:11
Abone Ol google-news



Gazete Duvar'da yer alan habere göre, – Türkiye’nin birçok tanınmış ismini tehdit ettiği iddia edilen kişiler hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. 58 kişinin sosyal medya hesaplarını ele geçirerek şantaj yaptığı iddiasıyla 12’si tutuklu 18 şüpheli için 1321 yıla kadar hapis talep edildi.

GÖNDERDİKLERİ MAIL’LE HESAPLARI ELE GEÇİRDİLER

Şüphelilerin, Sezen Aksu, Tamer Karadağlı, Erdal Özyağcılar, Gamze Özçelik, Berk Oktay, Neslişah Düzyatan, Tarık Mengüç, Balçiçek İlter, Bahadır Tatlıöz, Bülent Şakrak, Pınar Altuğ Atacan gibi isimlerin de bulunduğu 58 kişinin başta Instagram ve Twitter olmak üzere sosyal medya hesaplarını ele geçirerek para almak amacıyla şantaj yaptıkları iddia edildi. Dava dosyasında yer alan bilgilere göre, kendilerine ‘Ducky Layne’ ismini veren şüpheliler, gönderdiği mail üzerinden hesapları ele geçirdi. Hesaptaki fotoğrafları silerek yerine müstehcen fotoğraflar paylaşan çete daha sonra bu fotoğraflar üzerinden hesap sahiplerine şantajda bulunduğu, hesabın iadesi için ise mağdurlardan para göndermelerini istediği iddia edildi.

 ‘GÖNDERECEĞİMİZ BELGEYİ CANLI YAYINDA OKU’

Şantaj yaptığı iddia edilen kişilerin Intagram hesabını ele geçirdikleri Balçiçek İlter’den hesabını geri alabilmesi için, canlı yayınında gönderdikleri belgeyi okumasını ve Bitcoin üzerinden kendi hesaplarına transfer yapmasını istedikleri ortaya çıktı. Ayrıca Balçiçek İlter’e, rumuzunu bir kağıda yazarak fotoğraf çekmesini, çektiği fotoğrafı sosyal medya ortamında kullanması için kendilerine göstermesini istedikleri belirtildi.

‘HESABINIZDA AÇIK BULDUK’

Erdal Özyağcılar’ın da ticari amaçlı kullandığı Instagram hesabını ele geçiren şüphelilerin oyuncuya, “Ben sosyal medya uzmanı Berkay, Instagram hesabınızda açık bulduk, konuşabilir miyiz?” şeklinde mesaj attıkları kaydedildi.  Dosyada, oyuncular Tamer Karadağlı, Gamze Özçelik, Berk Oktay ile sunucu Seda Akgül’ün Instagram hesaplarının ‘mavi tik’ alınacağı bahanesiyle dolandırdıkları yer aldı. Pınar Altuğ’un ise Twitter ve Instagram hesabının ele geçirilip, hesabından siyasi içerikli paylaşımlar yapıldığı tespit edildi.

MERVE OFLAZ’I NUMARASINI PAYLAŞTILAR

Eski Survivor şampiyonu Merve Oflaz’ın hesabını ise arkadaşından geldiğini zannettiği mesaja tıklaması üzerine ele geçirdiler. Oflaz, hesabını ele geçiren kişilerin kendisini arayarak numarasını eskort sitelerine koymakla tehdit ettiklerini, aynı gece çok sayıda bilinmeyen arama alması üzerine de hattını kapattığını söyledi.

BÜLENT ŞAKRAK’A CEYDA DÜVENCİ TEHDİDİ

Şüphelilerin, oyuncu Bülent Şakrak’ın hesabını ele geçirdikten sonra istedikleri parayı göndermemesi durumunda oyuncu eşi Ceyda Düvenci’nin Instagram hesabını da ele geçirmekle tehdit ettiği belirtildi.

1321 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİ

Şüphelilerden Gökhan Ş.’nin ilk duruşması ağustos ayında görülecek. 18 şüpheli için, ‘Bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme ve orada kalma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, bilişim sisteminin işleyişini engelleme veya bozma, bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, şantaj, hakaret ve taciz’ suçlarından 3 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istendi. Bazı sanıklar hakkında ise 57 mağdur için ayrı ayrı ceza verilmesi talep edildi. Bu sanıkların ise 1321 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler