Ege’de yelkenler dostluk için açıldı

8. Ege Yat Rallisi başladı. Komodor (baş kaptan) Necati Zincirkıran’ın önderliğinde 25 Temmuz’da Bodrum Milta Marina’dan başlayan rotada, 30 tekne sırasıyla Kos, Kalymnos, Siros, Simi, Rodos ve Meis rotasını takip ederek ralliyi 5 Ağustos’ta Setur Kaş Marina’da tamamlayacak.

Yayınlanma: 27.07.2018 - 21:45
Abone Ol google-news

Ralli, turizme katkının yanı sıra Türk-Yunan dostuğunu geliştirmeyi de hedefliyor. Yelkenciler 31 saatlik seyir ile yaklaşık 190 deniz mili kat edecekler.

Koç da açılışta

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’un da katıldığı rallinin açılış töreni, Bodrum Milta Marina’da düzenlendi. Setur Marinaları Genel Müdürü Emre Doruk açılışta, “Sosyal ve kültürel boyutlu bu organizasyonu, Türk turizmine katkı sağlamanın yanı sıra katılımcıların bilgi ve tecrübelerine de fayda sağlamak amacıyla gerçekleştiriyoruz” dedi.

Ralli Komodoru Necati Zincirkıran, Ege Yat Rallisi’nin amatör ruhların açık deniz ve filo seyri deneyimi edinmesinde büyük rolü bulunduğunu belirtti.

Tekne sayısı azaldı

Türkiye’de marinacılık sektörünün 2014’e kadar hızlı bir büyüme performansı gösterdiğini belirten Setur Marinaları Genel Müdürü Emre Doruk, 2014 sonrasında ülkedeki siyasi gelişmeler nedeniyle yabancı tekne sayısında yüzde 37 azalma olduğunu dile getirdi. Yeni sistemde denizciliğin bakanlık düzeyinde temsil edilmemesinin sektör adına olumsuz bir gelişme olduğuna dikkat çeken Doruk, devletin denizciliğin gelişimine daha fazla önem vermesi gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon